Hewlêr, Mexmûr, Silêmanî’nin ardından Şengal’de de Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılması talebiyle açlık grevi başlatıldı.
Mexmûr Kampı’nda başlatılan açlık grevi eylemi 24. gününde 8. grupla devam ediyor. Eylemcilerden Sediq Kara, Öcalan üzerinde uzun bir dönemdir sürdürülen tecridin kaldırılması için çaba gösterdiklerini belirterek, “Düşman her açıdan hareketimize saldırıyor. Önderlik ile halk arasındaki bağı koparmak istiyor. Ancak düşmanı başarısız kılacağız” dedi.
Silêmanî’de 26. gün
Tecride karşı Silêmanî’de (Süleymaniye) 26. gününde devam eden açlık grevini, 13. grup devraldı. Mezopotamya İşçileri Derneği’nin başlattığı eylemin yeni grubu adına konuşan Ronahi Sine, “Önder Apo üzerindeki tecrit ve Kürtlere yönelik baskılar devam ettiği sürece direnişimizi sürdüreceğiz. Amacımıza ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi.
Hewlêr’de 24. grup
Hewlêr’deki eylem ise 48. gününde. Eylemi, dün 24. grup devraldı. Kısa bir açıklama yapan Besê Îbrahîm, Kürt halkının yıllardır faşist Türk devletinin saldırıları karşısında direndiğini hatırlatarak, “Önder Apo’nun üzerindeki tecridin kaldırılması için de sonuna kadar direnişimizi sürdüreceğiz. Tecride karşı kimse sessiz kalmamalı, herkes karşı çıkmalıdır. Kürdistan’ın dört parçasında Kürt halkı birlik içinde saldırılara karşı durmalıdır” diye konuştu.
Hewlêr’de süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemini tek başına sürdüren HDP üyesi Nasır Yağız’ın eylemi de 48. gününe girdi.
Şengal’de de başlatıldı
Şengal Demokratik Özerklik Meclisi (MXDŞ), Êzîdî Kadın Özgürlük Hareketi (TAJÊ), Êzîdî Gençler Birliği (YCÊ) ve Êzîdî Genç Kadınlar Birliği (YJCÊ) öncülüğünde tecride karşı açlık grevi eylemi başlatıldı. Xanesor’daki Laliş Salonu’nda başlatılan açlık grevi eylemine ilk grup olarak 20 kişi başladı. Gençler eylemi üç gün sürdürecek, ardından Şengal’deki kurum temsilcileri, sivil toplum örgütleri devralıp devam ettirecek. n ŞENGAL