Gurbetelli kalemiyle  gerçeğin sesi oldu 

Kadın Haberleri —

Gurbetelli Ersöz

Gurbetelli Ersöz

  • RAJIN 7 Ekim 1997 yılında KDP pusunda şehit düşen Kürdistan ve Türkiye'de ilk kadın yayın yönetmeni olan Gurbetelli Ersöz'ü yazılı bir açıklamayla andı. Gurbetelli Ersöz anısına üç yıl önce ilan edilen 7 Ekim Kürt Kadın Gazeteciler Günü’nü de kutladı.

Kürdistan Kadınları İletişim Birliği (RAJIN), Gurbetelli Ersöz’ü şehadetinin 24’üncü. yıl dönümünde andı.

7 Ekim 1997 yılında Başûrê Kurdistan’da bir grup arkadaşıyla birlikte KDP pususunda şehit düşen Kürdistan ve Türkiye'de ilk kadın yayın yönetmeni olan Gurbetelli Ersöz'ün, özgür basına önemli bir miras bıraktığına vurgu yapılan RAJIN açıklamasında, anısına bu günün Kürdistan Kadın Gazeteciler Günü olarak ilan edildiği hatırlatıldı.

Geleneğinin sürdürücüsü olacağız

Açıklamada, “Gurbetelli Ersöz'ün şehadet yıldönümü ve Kürdistan Kadın Gazeteciler Günü vesilesiyle bir kez daha Gurbeteli Ersöz, Şîlan Baqî, Şevîn Bingöl, Gülnaz Ege, Deniz Fırat, Nûjiyan Erhan, Dilîşan, Dilovan ve onlarca basın şehidi arkadaşlarımızı saygı ile anıyoruz” denildi.

Kürt Kadın Gazeteciler Günü’nü kutlayan RAJIN, hakikat ve direniş geleneğinin sürdürücü olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Gurbetelli kadın direniş ruhunun öncüsüdür

RAJIN açıklamasında devamla:, “Kürdistan devriminde basın alanı Gurbetelli Ersöz öncülüğünde hakikatin izinde yürüyen onlarca gazetecinin verdiği mücadele ile erkek egemen iktidarın sorgulandığı bir platform haline” geldiğini belirtti.

“Gurbetelli Ersöz yoldaş, Kürt kadınının direniş ruhunun öncüsü oldu ve bu uğurda amansız bir mücadele verdi. Engelleri tanımadan, kalemiyle gerçeğin ve devrimci Kürt kadınının sesi oldu" denilen açıklamada, bugün Kürdistan'ın dört parçasında yüzlerce Kürt kadının Gurbetelli Ersöz çizgisinde basın çalışmalarında bulunduğu ifade edildi. 

Tarihi görev ve sorumlulukla karşı karşıyayız

RAJIN’in de bu temelde örgütlendiğine ve mücadele ettiğine dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi: "Büyük emeklerle inşa edilen devrim mirası ve hafızası, bugün dünyanın her kıtasındaki kadınları, Ortadoğu ve dünya halklarını etkiliyor. Şehitlerimizin emekleri ile yaratılan bu inanç ve kararlılık ile yeni mücadele döneminde tarihi görev ve sorumluluklarla karşı karşıyayız. Gerçeklerin karanlıkta kalmaması için Gurbeteli Ersöz ruhuyla hakikatin izinden giderek mücadele edeceğiz.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.