Güven Doza Berlin’de anıldı

Kadın Haberleri —

.

.

  • Temmuz ayında Medya Savunma Alanları'nda şehit düşen YJA-Star gerillası Güven Doza (Cansel Dursun) Almanya’nın başkenti Berlin’de anıldı.

 

Geçtiğimiz Temmuz ayında Medya Savunma Alanları’nda şehit düşüne YJA-Star gerillası Cansel Dursun (Güven Doza) Almanya’nın başkenti Berlin’de yapılan bir törenle anıldı. Berlin Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde Pazartesi günü gerçekleştirilen anmaya şehit Güven Doza’nın kızkardeşi ve çok sayıda Kürdistanlı da katıldı.

Anmada Şehit Aileleri komisyonu adına bir konuşma yapan Gozê Dayê, her alanda şehitlere sahip çıkarak, mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı. Berlin Özgür Kürdistanlılar Derneği (Nav-Berlin) meclis üyesi Hüseyin Yılmaz’da ise, Güven Doza’ın Agirî’den (Ağrı) Türkiye metropollerine sürgün edilmiş bir ailenin çocuğu olduğunu ifade etti. Güven Doza’ın buradan yönünü özgürlük alanlarına verdiğini dile gelen Yılmaz, Güven Doza’nın şehitler kervanına katıldı kaydetti.

.
Güven Doza (Cansel Dursun)

Güven Doza kimdir?

Bakurê Kurdistan’ın Agirî kentinden olan Güven Doza Kocaeli’nde doğup büyüdü. Öğrencilik yıllarında Kürdistan Özgürlük Hareketi PKK ile tanıştı. 2016’da gerilla saflarına katılarak aktif mücadelede bulundu. YJA-Star gerillası olan Doza, 2017 yılında kendi Hêzên Taybet (Özel Güçler) çalışmalarına dahil oldu. Gerillanın yeniden yapılandırılması projesinin öncü komutanlarından olan Güven Doza, Temmuz 2022’de Medya savunma alanlarında şehit düştü. 

BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.