Hacıoğlu ailesi: Tatil yerine nöbete geldik

Yurt Dışı Haberleri —

  •   Kürt Halk Önderi Öcalan’ın özgürlüğü için Strasbourg’taki nöbet eylemini 4 çocuğu ile devralan  Cüneyt, Şehristan Hacıoğlu çifti,  “Tatil yerine nöbet tutmaya geldik. Önderliğin özgürlüğü için bir damla katkımız olursa çok mutlu oluruz ” diyor. 

ERDOĞAN ZAMUR/STRASBOURG

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin son bulması amacıyla Fransa’nın Strasbourg şehrinde 25 Haziran 2012 tarihinde başlattığı “Özgürlük Nöbeti” devam ediyor. Nöbetin 582. haftası, 15 Ağustos Atılımı’nın 39’uncu yıl dönümüne denk gelirken, nöbeti Zürih’ten gelen Hacıoğlu ailesi devraldı.

Şırnak Qilaban(Uludere) ilçesinden baskılardan dolayı İsviçre’ye gelen Hacıoğlu ailesi “Tatile gitmek yerine nöbet tutmaya geldik” diyor. Cüneyt Hacıoğlu daha önce 2 kez nöbet eylemine katıldığını söyleyerek, “İki yıl önce Zürih meclisi adına arkadaşlarla, geçen yıl ise büyük oğlum Torhildan ile nöbet eylemine katıldık. Bu yıl ise bütün aile olarak nöbeti devr aldık” diyor.

‘Önderlik için alanlarda olmalıyız’

Hacıoğlu, “İki yıldan fazladır Önderlikten hiç bir haber alamıyoruz. Üzerinde büyük bir tecrit var. Bütün Kürtler gibi ailece bizde endişeliyiz. Buna karşı tepki olarak nöbete katılmaya karar verdik. Çocukların zorlanacağını düşünüyordum ama aksine çok yüksek bir motivasyon ile nöbeti sürdürüyoruz.  Bütün mücadele geleceğimiz olan çocuklar için. Herkes çocuklarıyla birlikte Önderliği sahiplenme eylemlerine katılmalı” çağrısında bulundu.

‘Önderliği merak ediyoruz’

Baba Cüneyt, anne Şehristan, çocukları Torhildan (15), Mordem (13), Saide (11) Nihan Besna (1,5) her sabah erkenden nöbet yerine geliyor. Çocukların içinde en aktifi Mordem, “Önderlikten uzun süreden beridir haber alamıyoruz. Durumunu bilmiyoruz, sağlıklı mı, orada ne yapıyor merak ediyoruz. Bunun içinde ailece buraya geldik. Önderliğin fiziki özgürlüğü için bir damla katkımız olursa çok mutlu olurum” diyor.

Ziyaretçilerimiz oluyor

İnsanların kendilerini ziyarete geldiğini söyleyen Mordem, “Bugün Katalan bir aile geldi. Onlar da bizim gibi baskı altında yaşıyorlar. Kadın bize ‘Sizi çok iyi anlıyorum. Önderliğinize, mücadelenize  sahip çıkmanız çok anlamlı’ dedi. Bazı kişiler de gelip neden buraya geldiğimizi soruyor. Onlara Önderliği anlatıyoruz” diyor. 11 yaşındaki Saide’de de  “Bir anne çocukları ile gelip bizi ziyaret etti. Kendi bayrakları gelen aile ‘Kürtleri savunuyoruz’ dedi” diyerek insanların kendilerine destek verdiklerini söylüyor.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.