Hafta sonuna kadar grev

Dünya Haberleri —

  • Almanya’da uzlaşma ile çözülemeyen toplu sözleşme görüşmeleri uyarı grevi kararı ile sonuçlandı. Bağımsız Kabin Görevlileri Sendikası (Ufo) ve Lufthansa CityLine üyelerine salı ve çarşamba yer ekibi de perşembe günü grev kararını bildirdi.

19 bin kabin görevlisinin salı ve çarşamba günleri gideceği grevden 100 bin yolcunun doğrudan etkileneceği tahmin ediliyor. Kabin görevlileri salı ve çarşamba günleri greve giderken perşembe günü de yer ekibi grev kararı aldı.

Sendikalar Lufthansa’nın açıkladığı 1 milyar 700 milyon net karı örnek gösterip enflasyon farkını ve ücret düzenlemesini talep ediyor. Lufthansa ve Lufthansa CityLine'da çalışan 19 bin kabin görevlisi Salı ve Çarşamba günü greve gitmeye hazırlanıyor. Grevden 100 bin yolcunun etkilenmesi bekleniyor. Bağımsız Kabin Görevlileri Sendikası (Ufo), Lufthansa ve Lufthansa CityLine'da çalışan yaklaşık 19 bin kabin görevlisine grev çağrısı yaptı.

Sendikadan yapılan açıklamada grevin Salı günü Frankfurt Havalimanından ve Çarşamba günü Münih Havalimanından saat 04.00 ile 23.00 arasında yapılacak tüm uçuşlarda geçerli olacağı belirtildi. Sendikalar grev oylamasında üyelerinin yüzde 96 gibi ezici bir çoğunlukla aldığı grev kararını uyguluyor.

Lufthansa Ağustos’ta diyor

Lufthansa İnsan Kaynakları Başkanı Michael Niggemann sendikaya çok iyi bir teklif sunduklarını söyleyerek "Diyaloğa açık olmayı sürdürüyoruz ve Ufo'yu bizimle tekrar müzakere masasına oturmaya çağırıyoruz" dedi.

Toplu iş görüşmelerinde Lufthansa çalışanlara, sözleşme süresi 24 ay olmak üzere, Ağustos 2024'ten itibaren yüzde 6 oranında, Ağustos 2025'ten itibaren de yüzde 3,25 oranında zam teklifinde bulunuyor. Ayrıca Nisan 2024'de ödenmek üzere 3 bin euroluk enflasyon denklik primi teklif ediliyor.

Sendikaların Mart şartı

Sendika ise açıklamalarında şirketin Perşembe günü duyurulan 2023 yılında yaklaşık 1 milyar 700 milyon euroluk net kazancına dikkat çekiyor.

Ufo Yönetim Kurulu Başkanı Joachim Vázquez Bürger "Kabinin de bu başarıya ortak olması ve korona krizi sırasında verilen tavizlerin telafi edilmesi şart" diye konuştu.Lufthansa, CityLine çalışanlarına ise, sözleşme süresi 30 ay olmak üzere, Mart 2024'ten itibaren yüzde 5, Mart 2025'ten itibaren yüzde 3 ve Ocak 2026'dan itibaren yüzde 2,5 oranında zam öneriyor. Yine 3 bin euroluk enflasyon denklik primi teklif ediliyor. FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.