Hakkari’de sağlık çöktü

Toplum/Yaşam Haberleri —

Hakkari Devlet Hastanesi

Hakkari Devlet Hastanesi

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’nin hazırladığı ‘sağlık krizi’ raporuna göre Türkiye'de sağlık sistemi her geçen gün daha da kötüleşmekte.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’nin hazırladığı ‘sağlık krizi’ raporuna göre Hakkari’de gastroenteroloji hekimi ve kalp-damar cerrahı olmadığı gibi çocuk yoğun bakım ünitesi de yok. Çocuklar dört saat uzaklıktaki Van’a götürülüyor. Savaşın sürdüğü bir bölge olmasına karşın plastik cerrahi uzmanı da yok. Yanık ünitesinde bugüne dek hiçbir hasta tedavi edilmedi.

Kars’ta cihazlar çürüyor

Kars’ta birçok bölüm doktor olmadığı için kapalı. Onkoloji bölümüne kurulduğundan beri hiç hekim gelmedi. Yedi yıl önce milyon dolara alınan cihazlar çürümeye terk edildi. Nöroloji, psikiyatri, cildiye, göğüs cerrahisi, enfeksiyon hastalıkları, nükleer tıp, fizik tedavi ve rehabilitasyon, çocuk cerrahisi, romatoloji, endokrinoloji, gastroenteroloji, hematoloji, geriatri ve çocuk acil gibi bölümlerde öğretim görevlisi olmadığı için hizmet verilmiyor.

Kalp krizine dilaltı hapı

Rapora göre, Burdur Devlet Hastanesi’nde anjiyo ünitesi olmadığı için kalp krizi geçirenlere dilaltı hapı verilip Isparta’ya sevk ediyor. Hastalar, Isparta’ya ulaşamadan yolda yaşamını yitirebiliyor. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.