Hakkari’de şiddetli çatışmalar


* Saldırı geliştiren 1 Kobra tipi bir helikopter gerillalarımız tarafından vurularak darbelenmiştir. Bu alandaki çatışmalarda bir gerillamız alan hakimiyetinin olduğu bir sırtta konumlanan düşman birliklerinin içerisine fedai tarzda girerek düşmanla çatışmış, düşmana birçok kayıp verdirttikten sonra arkadaşımız şehit düşmüştür.
* 14 Ağustos’ta Şehit Havin tepesi civarında yoğunlaşan çatışmalarda askerler gerilla güçlerini çembere almaya çalışmış, bir gerilla fedai tarzda düşman üzerine giderek çemberi yarmıştır. Düşman saldırılarının zayıflatılması sonucunda etkili vuruşlar yapılmış ve birçok asker öldürülmüştür.
* TC ordusu operasyon bölgesi ve çatışma alanını obüs ve havanlarla bombalamaktadır. Operasyon boyunca Gever- Şemzinan arasında yoğun Skorsky helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Bu operasyon halen devam etmektedir.
5 gerillanın kimliği açıklandı
HPG Basın ve İrtibat Merkezi Hakkari’de şehit düşen 5 gerillanın da kimlik bilgilerini açıkladı. Açıklamaya göre şehitlerin kimlik bilgileri şöyle: Bager Adar kod adlı Fırat Adar, Hevi Colemerg kod adlı Şirin Özer, Sarina Sinem kod adlı Demet Gümüş, Şervan Amed kod adlı Veysi Yıldız, Şiyar Zagros kod adlı Ahmet Dirayet.
Korucularla çatışma
* 14 Ağustos’ta gerilla güçleri Van Başkale’ye bağlı Geliyê Masiro alanında yol kontrol eylemi gerçekleştirdi. Burada kimlik kontrolleri gerçekleştirilirken, 15 Ağustos hakkında da bilgilendirmeler yapıldı. Kimlik kontrolleri sonucunda 3 şüpheli gözaltına alındı. Akşama doğru saat 18.00’de Başkale’ye bağlı Kırvanıs(Oğulveren) köyünden yaklaşık 50 korucu ve bazı kontralar eylem yerine müdahale amaçlı geldi. Korucular halkı ve güçlerimizi rastgele taradı. Gerillaların tüm uyarılarına rağmen korucular ateşini kesmedi. Bunun üzerine yaşanan çatışmada, 1 kontra öldü, 2 korucu da yaralandı. Gerillanın gözaltına aldığı 3 kişi ise gerilla oldukları iddiasıyla korucular tarafından alınarak Çaldıran karakoluna götürüldü. Bu 3 kişinin gerilla güçleriyle hiçbir bağlantısı yoktur.
Yol kontrolü
* 14 Ağustos günü akşam saatlerinde gerilla güçleri Amed - Bingöl arasında yol kontrol eylemi gerçekleştirdi. Burada kimlik kontrolleri gerçekleştiren güçler aynı zamanda 15 Ağustos ile Öcalan’ın durumu hakkında da bilgilendirmeler yaptı.
Karakola eylem
* 15 Ağustos’ta gerilla güçleri Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Şahin Elcan karakoluna yönelik bir eylem gerçekleştirdi. Ferdi silahlarla gerçekleştirilen bu eylemde 2 asker öldürülürken, 1 A-4 ağır silah mevzisi de imha edildi. Eylemden sonra TC ordusu Helavê Boğazını, Xaçıka Boğazını, Şehit Ahmet tepesinin etrafını ve Şehit Cudi çeşmesinin etrafını obüs ve havanlarla bombaladı.
YJA Star vurdu
* 15 Ağustos’ta Şırnak’ın Uludere ilçesi alanında bulunan Şehidan tepesi çevresinde konumlanan askerlere yönelik suikast eylemi gerçekleştiren YJA Star gerillaları 1 askeri öldürdü.
Dersim şehidi
* 9 Ağustos’ta Dersim’in Munzur vadisi alanında bir operasyon başlatmıştı. Operasyonda yoğun kullanılan teknik sonucunda şehit düşen gerillanın kimlik bilgileri de açıklandı. Brusk Amed kod adlı gerillanın Amedli Osman Uğurlayan olduğu bildirildi.
Yaralı gerillalar şehit düştü
* 7-10 Ağustos günü arasında Hakkari’nin Sümbül alanında TC ordusunun karadan gerçekleştirdiği obüs ve havan saldırısında 2 gerilla yaralanmıştı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen yaralı 2 gerillamız şehit düştü. Şehit düşen gerillaların kimlik bilgileri ise şöyle: Rejber Rıha kod adlı Ferhat Kanar, Dılêr Sipan kod adlı Soner Dilmaç.”
ANF/BEHDİNAN
