Halk ile devlet güçleri arasında

Fatih Safalı ve Gülistan Akarsu

Fatih Safalı ve Gülistan Akarsu

  • Bajêrge Beldesi'nde yurttaşlar, taşımalı asker ve polislere karşı sandık başına gidecek.

Türkiye ve Kurdistan kentlerinde 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Seçim çalışmalarının büyük bir tempo ve coşkuyla sürdüğü adreslerden biri de Colemêrg. 2019 yerel seçimlerinde 2 bin 648 seçmeni olan Colemêrg’in Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Bajêrge (Esendere) Beldesi’nde AKP, taşımalı oylarla 950 oy, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ise 835 oy almıştı. Beldeyi, 115 farkla "kazanan" AKP, 2023 genel seçimlerinde ise sadece 226 oy alırken, Yeşil Sol Parti bin 276 oy alarak büyük bir fark atmıştı. Beldede yapılan eğilim yoklamasıyla seçilen DEM Parti Bajêrge Belde Belediyesi Eşbaşkan Adayları, tüm usulsüz seçmen taşıma ve hilelerle alınan Bajêrge Belediyesi’ni büyük bir oy farkıyla geri almaya hedefliyor.

Bajêrge’yi Rizeliler yönetemez

DEM Parti Bajêrge Belde Belediyesi Eşbaşkan Adayı Gülistan Akarsu, 1993’te burada dünyaya geldi. Mersin Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü mezunu olan Akarsu, AKP’nin kaybedeceğini fark edince 2019’daki senaryolarını tekrar devreye koyduğunu belirtti. Akarsu, şunları söyledi: “Tüm tezgahlara karşı bizim de güçlü bir irademiz ve tecrübemiz var. Halk genel seçimlerde gerekli cevabı vererek AKP’yi istemediğini gösterdi. AKP’yi biz getirmedik ama biz göndereceğiz. Bajêrge’nin nasıl yönetileceğine bölge halkı karar verecek, Rize ve Trabzon gibi yerlerden getirilen taşıma oy sahipleri değil.”

Eşbaşkan Adayı Fatih Safalı ise beldeye bağlı Şahê (Güvenli) köyünde 1988’de dünyaya geldi. 2019’da yerel seçimlerinde HDP’den Gever Belediyesi Meclis üyesi seçilen Safalı, 2019-2021 yılları arasında HDP Gever İlçe yönetiminde de yer aldı. Safalı, “Taşımalı kişilerin özenle seçildikleri çok aşikâr. Yerel halkın bin 714 civarında oyu var. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi hileye başvururlarsa da kaybedecekler. Bunların Esendere halkına zerre kadar saygısı olsa, binlerce kilometre öteden askerleri buraya taşıyıp, bütün umutlarını taşıma oylara bağlamazlardı. Herkes bilsin ki; oy hırsızları değil, halkın evlatları kazanacak.Burada yaşayan, üreten ve bedel ödeyen biziz. Tarihimize de belediyemize de en iyi şekilde sahip çıkacağız” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.