Halklara karşı sorumluyuz

Selma Gürkan

Selma Gürkan

  • EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın değişim talebini karşılayan programını halka anlatma konusunda yetersiz kaldıklarını belirterek, "Halklara karşı sorumluluğumuz var" dedi.

Emek ve Özgürlük İttifakı içerisinde yer alan Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, JINNEWS'ten Dilan Babat'a konuştu. Antidemokratik bir seçim sürecinin yaşandığını hatırlatan Gürkan, “Yalanın, montajın, manipülasyonun örgütlendiği, baskıların olduğu bir seçim atmosferiydi. İktidar tarafının eşitsiz bir propaganda olanağına sahip olduğu, kamu kaynaklarının yoğun kullanıldığı bir seçim süreci oldu" dedi.

Kürt halkı gereğini yaptı

Emek ve Özgürlük İttifakı olarak bir cumhurbaşkanı adayı çıkaracaklarını, ancak 6 Şubat günü depremlerin yaşandığını anımsatan Gürkan, “Özellikle deprem sonrası siyasi iktidarın yönelimlerini gördüğümüzde ayrı bir aday çıkarmanın siyasal koşulları açısından ihtiyaç olmadığına karar verdik. Burada deprem çok belirleyiciydi. Özellikle ikinci turda Millet İttifakı’nın en milliyetçi, en kutuplaştırıcı söylemlere sarılmış olmasına rağmen Kürt halkı kendi siyasi hareketinin almış olduğu kararın gereğini yerine getirdi. İki turda da bölgeden alınan oylara baktığımızda kimsenin söz söyleme hakkı yok” dedi. 

Anlatmakta yetersiz kaldık

İttifak'ın bir programı olduğunu, halkın önüne bir seçenek sunduklarını kaydeden Gürkan, şöyle devam etti: “Cumhur ve Millet ittifaklarının hem ekonomik hem de politik alanda halkın derinleşmiş sorunlarına çözüm getirmeyecektir, dedik. Bu nedenle halkın gerçek seçeneği Emek ve Özgürlük İttifakı’nın ortaya koyduğu programdır. Biz şimdi şunu tartışıyoruz; biz bu programı ve seçeneği halka ne kadar mal edebildik? 6 parti ne kadar çaba sarf ettik? Emek ve Özgürlük İttifakı olarak ortak bir çalışmayı, iradeyi ortaya koyma konusunda başarabildik mi? Bunları değerlendiriyoruz. Bir değişim talebi vardı, Emek ve Özgürlük İttifakı, bu değişime içerik olarak cevap verecek bir program ama bunu halka anlatma konusunda yetersizliğimizin olduğunu görüyoruz. EMEP olarak üstümüze düşeni alıyoruz ve neyi eksik yaptık eleştirisini kendimize sunuyoruz.” 

Nasıl yol yürüyeceğinin kararı

Seçim sürecinde Emek ve Özgürlük İttifakı içerisinde de bir polemik söz konusu olduğunu anımsatan Gürkan, “Kendi iç bütünlüğünü sağlayamama noktasında ancak bir ittifak olarak seçime girmeyi başardık, programını korumayı başardık. Bu program gelişme olanaklarını gösteriyor. Kendi iç tartışmasını yürütme sürecini tamamladıktan sonra nasıl bir yol yürüyeceğimize karar vereceğiz. Emek ve Özgürlük ittifakı bir seçenek olarak geçerliliğini korumakta, bugünkü birleşimi ile sınırlı değil, diğer siyasal ve toplumsal kesimlerle nasıl genişletebiliriz, bütün bunları planlama açısından kapsamlı bir tartışma yürüteceğiz” şeklinde konuştu.

Sorumluluğun gereği

İttifak olarak yaptıkları toplantının verimli geçtiğini, diğer ittifaklarda olduğu gibi “Seçim bitti, ittifak dağıldı” şeklinde olmadığını vurgulayan Gürkan, şunları ifade etti: "Halklara karşı ittifak olarak bir sorumluluğumuz var. İşçi sınıfı ve emekçilere karşı bir sorumluluğumuz var. Biz sorumluluğumuzun gereği ülkenin önümüzdeki dönem hem ekonomik, hem siyasal koşullar açısından nasıl bir girdap ile karşı karşıya kalınacağını öngörebiliyoruz. Emek ve Özgürlük İttifakı olarak kendimize dair değerlendirmeleri yaptığımızda ileriye dönük planlamalarımızı da yeniden tartışacağız. Bu, ilk buluşmaydı, devamı gelecek. İçe dönük tartışmalar çok uzun sürmez, çok kısa sürede bu iç muhasebeleri yapıp mücadeleye dair sorumluluğumuz var. Bu sorumluluk gereği sahada olacağız.” ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.