Hanau ve Marignane’de şehitler anıldı

Yurt Dışı Haberleri —

  • Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde şehit düşen Ecevit Temel ve Mehmet Temel kardeşler Almanya’nın Hanau, İlhami Aydemir ise Fransa’nın Marignane kentinde düzenlenen etkinliklerle anıldı.

 

Almanya’nın Hanau kentinde 17 Eylül 2016’da şehit düşen Ecevit Temel (Tekin Faraşîn) ile 1995’te şehit düşen Mehmet Temel (Bager Colemêrg) kardeşler anıldı.
Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (DKTM) düzenlenen anma etkinliği, saygı duruşuyla başladı.

Şehitlerin yakını İlyas Yalçın “Öncelikle aile olarak bizim heval Tekin üzerinde bir hakkımız yok, çünkü o, PKK’de büyüdü. Ailesi PKK hareketidir. Diğer yoldaşları gibi halkı için mücadele etti. Bireysel anlamda hiçbir şey istemedi. Yaşamı ile hep bize örnek oldu” ifadelerini kullandı.

TJK-E aktivisti Döne Güzel ise "Mücadelemize değer ve hizmet söz konusu olduğunda aklımıza ilk gelen şehit arkadaşlarımızdır. Kürdistan’ın her dört parçasında faşizme karşı büyük bir direniş sergileniyor. Bizlere de düşen mücadeleyi büyütmektir” diye konuştu.
İbrahim Munzur da “Haki'nin mütevazı duruşunu, Tekin’in pratiğini örnek alıyoruz. Onların şahsında bütün şehitlerimizi saygıyla anıyorum" dedi.
Anma, konuşmalar ardından sloganlarla sona erdi.

MARIGNANE

Avaşîn’de 25 Eylül 2015’te Türk ordusunun gerçekleştirdiği hava saldırısında şehadete ulaşan İlhami Aydemir (Serhildan Serêçiya), Fransa’nın Marignane kentinde düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Çok sayıda Kürdistanlının katıldığı anma etkinliğinde şehitler köşesi hazırlandı. Etkinlikte Marsilya DKTM adına yapılan konuşmada “Şehitlerimizin yolunda gitmeye devam edeceğiz“ denildi.

Anma etkinliğinden sonra kent merkezinde bir araya gelen gençler, “Werin Cenga Azadiyê” seferberlik hamlesi kapsamında eylem yaptı.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.