Hartum patlamalarla sarsıldı

Dünya Haberleri —

Sudan'ın Başkenti Hartum'da savaş

Sudan'ın Başkenti Hartum'da savaş

  • Sudan’da ordu ve Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki güç mücadelesi 26. gününe girerken, başkent Hartum’da şiddetli patlamalar yaşanıyor.

Suudi Arabistan ve Afrika Birliğinin tüm çabalarına rağmen durdurulamayan çatışmalar 26. Gününde şiddetlendi. Çatışan taraflar arasında şu ana kadar herhangi bir insani yardım koridoru üzerinde anlaşmaya varılamadı.
Hartum’un kuzeybatısındaki Omdurman sakinleri, sabaha patlamalar ve ağır topçu ateşi altında uyandı. Görgü tanıkları gece boyunca, 5 milyon nüfusa sahip şehrin dört bir yanından iki büyük onlarca da küçük patlama sesi duyduklarını bildirdi.
Orgeneral Abdulfettah el-Burhan liderliğindeki Sudan ordusu ve General Muhammed Hamdan Daklu liderliğindeki Hızlı Destek Kuvvetleri, insani yardım için güvenli koridorlar hakkında sadece teknik görüşmeler yapmak için geçtiğimiz Cumartesi günü Suudi Arabistan’a müzakereciler gönderdi. Ancak şu ana konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.
Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Pazar günü geldiği Cidde’den ayrıldı. Griffiths, görüşmelerde taraflara insani yardımın geçişini sağlama taahhüdünde bulunmalarını önerdi.
15 Nisan’da başlamayan çatışmalarda BM tahminlerine göre, Sudan’da ülke içinde yerinden edilmiş kişilerin sayısı 700 bine ulaşırken, yaklaşık 150 bin kişi de komşu ülkelere sığındı. HARTUM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.