Hasta tutsak annesi: İstediğimiz şey adalet

  • İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi, hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek için Konak Eski Sümerbank önünde basın açıklaması yaptı. Bu hafta 14 yıldır Buca Kırıklar F Tipi Cezaevi'nde tutulan Fırat Yağmakan'ın durumuna dikkat çekildi.

 

Basın açıklamasını okuyan İHD İzmir Şubesi Hapishaneler Komisyonu Üyesi Ahmet Çiçek, birçok hastalığı bulunan Fırat Yağmekan'ın durumunu özetledi: Sağ ve sol kasıklarda kasık fıtığı, anjiyo ve iki kez burun ameliyatı oldu. 45 derece sol kulakta işitme kaybı, tekrarlanan bir hastalığı var. Hepatit B ve enfeksiyonal hastalıkları, ileri derecede karaciğer yağlanması mevcut. 13 yıldır ilaç kullanmasına rağmen durumunda bir değişim yok. Düzenli ilaç kullanmasına rağmen tansiyonunda dengesizlik sürüyor. Astım ve nefes darlığı çekiyor. Bağırsak rahatsızlığı sürekli kanamaya neden oluyor. Reflü ve gastrit gibi mide hastalıklarının yanı sıra prostat da artık zorlayıcı aşamada. 

İnsan hakları savunucuları olarak birçok hastalığına rağmen tedavisinin yapılmaması ve yaşadığı ortamın sağlıksız olması nedeniyle Fırat Yağmakan’ın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. 

Annesi Sultan Yağmekan ise "Çocuklarımız hasta ve tedavi edilmiyor. Bir gün Baro, bir gün Kırıklar Cezaevi bir gün de Adliye önünde nöbetteyiz. İstediğimiz tek şey adalet. Çocuklarımızın insanca yaşama hakkı vardır"diyerek tepki gösterdi.  İZMİR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.