Hastanelerde yatacak yer kalmadı

  • Ankara Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç, artan Covid-19 vaka sayısına işaret ederek önceki gün itibariyle Ankara'da bulunan hastanelerde yatak kapasitesinin tamamen dolduğunu söyledi ve ekledi: ’’12 saat bir sedyenin üzerinde bekleyen hastalar gördük.’’

 

Ankara Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç, Ankara'da bulunan hastanelerde dün itibariyle yatması gereken Covid-19 hastaları için yer bulamadıklarını söyleyerek, 112 servisinin koordinasyona devrettiğini söyledi.

Ankara'da yaşanan vakalara ilişkin Artı Gerçek'e konuşan Karakoç, daha da kötü günlerin yaklaştığının altını çizdi. Kentte normalleşme süreci öncesine göre koronavirüs polikliniklerine başvuran kişi sayısının 10 kat arttığını belirten Karakoç, "Ankara'da da diğer illerde olduğu gibi vaka sayısı çok yüksek. Her gün olduğu gibi Covid-19 servisi, yataklı servis ve yeni yoğun bakım açıyoruz. Ama dünden beri yatması gereken hastalar için yer bulamıyoruz. Hastalar saatlerce hastanelerin acil servislerinde yatış bekliyor. 12 saat bir sedyenin üzerinde bekleyen hastalar gördük. Yoğunluktan kaynaklı 112'yi de koordinasyona devrediyoruz" dedi. 

Önümüzdeki günler daha kötü olacak

Karakoç ciddi bir filyasyon yapılmadığını belirterek, "Ne temaslı hasta takibi yapılıyor ne vaka aranıyor ne de temiz hasta ve pandemi hastane ayrımı yapılıyor. Sürecin başında en azından temiz hasta ile pandemi hastane ayrımı vardı ama geldiğimiz aşamada bu da ortadan kalktı. Covid-19 hastası ve normal hizmet alan hasta bir araya getiriliyor" dedi.

Acil servislerde hastaların saatlerce bekletildiğini söyleyen Karakoç, önümüzdeki günlerde ise durumun daha da kötü olacağını belirtti.   ANKARA

 

401 sağlık emekçisi yaşamını yitirdi

TTB yaşamını yitiren son iki sağlık emekçisine dair paylaşım yaparak, "Öfkeliyiz çünkü ölüyoruz. Oyalama değil yasa istiyoruz" dedi. Pandemi boyunca alınmayan önlemler nedeniyle hayatını kaybeden sağlık emekçisi sayısı 401'e yükseldi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), son olarak Ankara Kahramankazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi'nde görev yapan hemşire Nurcan Doğan ve İstanbul Sultangazi Haseki Eğitim Araştırma Hastanesinde görev yapan Anestezi Teknikeri Ercan Usta'nın Kovid-19 nedeniyle kaybettiğini duyurarak "Öfkeliyiz çünkü ölüyoruz. Oyalama değil yasa istiyoruz" paylaşımında bulundu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.