Hava sahası kapatılmalı

QSD komutanlarından Çiya Firat

QSD komutanlarından Çiya Firat

  • QSD komutanlarından Çiya Firat, Türk devletinin bilinçli olarak sivilleri hedef aldığını belirterek, halkın da Kürt düşmanlığı gerçeğinin farkında olduğunu söyledi. Olası saldırılara karşı hazırlık yaptıklarını kaydeden Firat, hava sahasının kapatılması gerektiğini ifade etti.

 

Çiya Firat, ANF’de dün yayınlanan söyleşisinde, Türkiye’nin sürekli sivillere yönelik saldırılarda bulunduğunu; böylece iradelerini kırıp savunmasız bırakmaya çalıştığını kaydederek, ”Bu yüzden Türk devleti halkımızın düşmanıdır, diyoruz” dedi. 

Uluslararası Koordinasyon ile DAİŞ’e karşı mücadele verdiklerini anımsatan Firat, ortak çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Firat, şöyle devam etti: “Beraber DAİŞ’e karşı mücadele verdiğimiz güçler eğer Türkiye devletinin saldırılarını durdururlarsa ve tehditlerine bir sınır koyarlarsa bu doğru bir tutum olur. Bizler askeri güçlerimize, komutanlarımıza inanıyoruz. Cesur ve fedakarlar. Tüm dünyada böyle tanınıyorlar. Teröre karşı savaşta örnek oldular. Askeri güçlerimiz öz savunma çerçevesinde hareket edip Kürt, Arap, Süryani halkımızı koruyacaklar. Şimdi tüm hazırlıklarımız buna göre.”

Türkiye’nin saldırılarına karşı hazırlıklı olduklarını aktaran Firat, şunları paylaştı: “Biz güçlerimize inanıyoruz, işgalci Türk devletinin tekniğine karşı kendilerini koruyabilecekler. Güçlerimizi teknik ve ideolojik anlamda eğittik. Çok tecrübeli bir gücümüz var. Şu ana kadar hava sahası Türk uçaklarına kapatılmış değil. Kapatılır mı bilemiyoruz. Türkiye’nin her saldırısıyla DAİŞ canlanıyor ve saldırılarını arttırıyor. Uluslararası güçlerini bunu engellemek için hava sahasını kapatması gerekiyor. Bir kez daha diyoruz; eğer hava sahası kapatılmazsa savunma savaşı vereceğiz. Güçlerimiz Türk devletinin tekniğini boşa çıkaracak ve halkımızı koruyacak.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.