Hayatımızı değiştirecek 4 teknoloji

Toplum/Yaşam Haberleri —

Teknolojik aletler

Teknolojik aletler

  • Dünyanın en önemli teknoloji fuarlarından biri olan Consumer Electronics Show (CES) kapsamında pek çok şirket, üzerinde çalıştıkları yeni teknolojileri tanıttı.

Dünyanın en önemli teknoloji fuarlarından biri olan Consumer Electronics Show (CES) kapsamında pek çok şirket, üzerinde çalıştıkları yeni teknolojileri tanıttı. Büyük teknoloji şirketlerinden yeni kurulmuş girişimlere kadar 3 bin 200’den fazla markanın sergi alanında yer aldığı CES 2023’te teknolojinin geleceğini belirleyecek ürün ve servisler katılımcıların deneyimine sunuldu. Bloomberg muhabiri Keith Naughton, CES’te bu sene tanıtılan yeni teknolojilerin hayalperestten ziyade pragmatik olduğunu, çoğunlukla hemen kullanıma sunulabilecek ve şirketlere kısa sürede kâr getirebilecek ürünler olduğunu vurguladı.

 

 

Otonom bebek arabaları

Kapsül’den Nazlı Selin Özkan’ın hazırladığı habere göre, bu sene tanıtılan yeni ürünler yapay zekâ destekli mikserlerden renk değiştiren buzdolaplarına, kablosuz televizyonlardan otonom bebek arabalarına ve iki ekranlı laptoplara kadar hayatın pek çok alanına dokunuyor.

 

 

Withings’den idrar analizi

Sağlık odaklı teknoloji şirketi Withings’in CES 2023’te tanıttığı U-Scan ürünü, klozetin içine yerleştiriliyor ve tüketicinin idrarını takip ederek tüketiciye mobil uygulaması aracılığıyla pH, C vitamini ve keton seviyeleri hakkında bilgi veriyor. Çeşitli hormonları takip edebiliyor ve spor ve diyet konusunda önerilerde bulunuyor.

 

 

Olgun biberleri toplayan robot

Japon robotik şirketi Agrist’in geliştirdiği ve ‘L’ olarak tanınan robot, bitkilerin yukarısına kurulan asma kabloların yardımıyla bitkilerin arasında dolaşarak biber bitkilerini denetliyor ve olgun biberleri sapından tutup koparıyor. Kopardığı biberleri ayrı bir kompartımanda biriktiren ‘L’, belirli aralıkta biber kompartımanını sepetlere boşaltıyor. ‘L’, günde 12 saat çalışabiliyor.

 

 

Mikroplastik azaltıcı çözüm

Samsung, geliştirdiği yeni çamaşır makinelerinde bulunan plastik filtreleriyle, yıkanan çamaşırlardan geride kalan mikroplastik kirliliğini yarıya indirdiğini savunuyor. FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.