
HIDIR ATEŞ / BERLİN
HDK-Berlin, Türkiye'de 16 Nisan’da yapılacak referandumla ilgili kampanyanın startını verdi. Kampanya süresince Berlin'de binlerce bildiri dağıtılacak, afiş asılacak. Kentin önemli merkezlerinde de stand açılacak. Ev ve işyeri ziyaretlerinin yapılacağı kampanya süresi içinde Mart ayında büyük bir 'Hayır' düzenlenecek.
Berlin'in Kreuzberg semtinin merkezi olan Kottbusser Tor'da başlatılan kampanyanın ilk standı oldukça coşkulu geçti. Çevreden ilgi gören etkinlikte 'Diktatöre Hayır', 'Yaşasın devrimci dayanışma' sloganları atıldı. Müzik eşliğinde sürdürülen etkinlik sırasında yüzlerce bildiri dağıtıldı. Etkinlikte HDK-Berlin Eşsözcüsü Mehtap Erol ve HDK-Berlin Temsilciler Kurulu üyesi Kamber Erkoçak konuştu.
Erol emek, barış, demokrasi ve özgürlük güçleri olarak insanca yaşanabilir; demokratik bir Türkiye için referandumda 'Hayır' diyeceklerini ifade etti.
Erkoçak ise konuşmasında şunları söyledi: "Hangi dil, inanç, kültür ve siyasi görüşten olursak olalım sandığa giderek diktatörlüğe hayır diyeceğiz. 16 Nisan ülkenin geleceğini belirleyecektir. Halklar olarak ülkenin tapusunu tek adama vermeyeceğiz."
Berlin'de oldukça renkli geçecek kampanya sürecinde; IG Metal, Ver.di, Sol Parti (Die Linke), İLSOL ve Alman devrimci parti ve kurumlar, HDK-Berlin ile dayanışma içinde olacak.