HDP: Kaybedeceksiniz

HDP

HDP

  • HDK ve GÖÇİZ-DER’e yönelik siyasi soykırım operasyonuna tepki gösteren HDP MYK, “İktidarın devreye koyduğu korkakça, zavallıca ve hukuk dışı saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz. Ne yaparsanız yapın ne kadar saldırırsanız saldırın, kaybedeceksiniz” dedi.

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), yazılı açıklama yaptı. Güç kaybettikçe ve zayıf düştükçe saldırganlaşan AKP'nin, toplumun hemen her kesimine yönelik saldırılarının dozunu artırmaya devam ettiği belirtilen açıklamada, HDK ve GÖÇİZDER’e baskın ve gözaltılara dikkat çekildi. Açıklamada, "Her zamanki gibi iktidar bu saldırıları meşrulaştırmak için tetikçi olarak kullandığı basın üzerinden bütün ahlaki ve hukuki sınırları çiğneyerek kirli bir dezenformasyon ve kara propagandayı eş zamanlı olarak devreye soktu" denildi. 

Demokrasi, barış, eşitlik, hak ve özgürlük talep eden herkesi ‘terörist’ ilan eden, birer sopaya dönüştürdüğü yargı ve polis gücüyle herkese saldıran bu zihniyetin, toplumun en dinamik kesimlerini hedef aldığı kaydedilen açıklamada, son saldırının da tesadüf olmadığı vurgulandı. HDP’yi önündeki en büyük tehlike ve engel olarak gören ve yıllardır bitmeyen bir kin ve öfkeyle tasfiye etmeye çalışan bu anlayışın, şimdi de Türkiye toplumunun bütün renklerini barındıran ve bu ülkenin en demokratik, en çoğulcu, en renkli öz örgütlenmesi olan HDK’yi hedef aldığının altı çizilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "İktidar, bu ülkede demokratik ve çoğulcu olan, farklılıkları ve renkliliği barındıran her şeye düşmandır. İşçileri, emekçileri, göçmenleri, kadınları, köylüleri, gençleri, emeklileri, engellileri, dışlanan ve yok sayılan bütün halkları, tüm inanç gruplarını, yaşam alanları tahrip edilenleri bünyesinde barındıran HDK’ye yönelik bu saldırı iktidarın topluma dayattığı tekçiliğin ve karanlık zihniyetin bir tezahürüdür. 
 
Karanlık zihniyeti temsilcisi
 
Bu toplumun farklı kimliklerinin, ötekilerinin bir araya gelmesini istemiyorlar, bundan korkuyorlar. İstiyorlar ki herkes kendilerine biat etsin, istiyorlar ki toplum kutuplaşsın, suni ayrımlar üzerinden birbirine girsin onlar da iktidarlarını ilelebet sürdürsün. HDK işte varlığıyla bu planı bozduğu için hedef alınmıştır. 90’lı yıllarda köyleri yakılan, metropollere sürülen insanların kurduğu GÖÇİZ-DER’in basılmış olması da AKP’nin 90’lı yılların karanlık zihniyetinin günümüzdeki temsilcisi olduğunun bir başka kanıtıdır.  
 
Ne yaparsanız yapın
 
İktidarın bu sabah devreye koyduğu korkakça, zavallıca ve hukuk dışı bu saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz. Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın. Ne yaparsanız yapın ne kadar saldırırsanız saldırın, kaybedeceksiniz. HDK ve HDP bu ülkenin geleceğini çoğulcu yapısıyla, çok renkliliğiyle ve demokratik zihniyetiyle yeniden inşa etmeyi başaracaktır.”  

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.