HDP önüne bağlanan düşkün

Mehmet Tulğay - Kenan Tulğay

Mehmet Tulğay - Kenan Tulğay

  • MİT ve İçişleri Bakanlığı organizasyonuyla HDP Amed İl binası önüne oturtulanlardan biri de Mehmet Tulğay. Ailesinin dışladığı, annesini evlatlıktan reddettiği, babasının ölmeden önce ‘inşallah öbür dünyada oğlum olarak karşıma çıkmaz’ dediği biri.
  • Kardeşi Kenan Tulğay, sadece biyolojik bağın kaldığını belirterek, zaten 90'lardan beri korucu, ajan ve iş birlikçi olduğunu bildiklerini söyledi. Tulğay, "Ağabeylerim Ali ve Menaf 1993’te PKK'ye katıldılar. Bu insanların 2012’de kurulan HDP ile ne alakası var?" diye sordu.

Mehmet Tulğay’ın para karşılığında HDP önüne getirildiğini belirten kardeşi Kenan Tulğay, ağabeyleri Ali ve Menaf’ın 1993’te kendi iradeleriyle PKK’ye katıldığını söyleyerek, "Onların 2012’de kurulan HDP ile ne ilgisi var?" diye sordu.  

MİT ve İçişleri Bakanlığının organizasyonuyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Örgütü önüne oturtulanlara 10 Ocak’ta Adana’dan getirilerek dahil edilen Mehmet Tulğay’ın ailesinden dışlandığı anlaşıldı. Ağabeyleri Ali ve Menaf Tulğay’ın 1993’te kendi iradeleriyle PKK’ye katıldığını belirten kardeş Kenan Tulğay, HDP önüne getirilen Mehmet’in aile tarafından dışlandığını söyledi. Mehmet’in 1990’lardan bu yana devletle iş birliği içinde olduğunu ve “muskacı” olarak geçindiğini belirten Kenan Tulğay, ailenin HDP ile hiçbir sorunu olmadığını dile getirdi. 

 

MİT ve İçişleri Bakanlığı organizasyonuyla HDP Amed İl binası önüne oturtulanlardan Mehmet Tulğay

 

Sadece biyolojik bağ

Aileden hiç kimsenin Mehmet Tulğay’la bir ilişkisinin olmadığını vurgulayan Kenan Tulğay, şunları söyledi: “Kendisi sadece biyolojik olarak ağabeyimiz. Aileden kimseyle bir ilişkisinin olmadığını herkes biliyor. Kendisiyle hiçbir bağlantımız yok. HDP önüne gitmesiyle bir bağlantımız yok. Kendisi 89’dan beri koruculuk, JİTEM ajanlığı yapmış ve devlete çalışan biridir. Aileden reddedilmiş biridir. Geçmişi karanlık bir insandır. Hala da aynı şeyleri yapıyor. Herkesin bu gerçeği bilmesini istiyoruz. Ağabeylerim Ali ve Menaf kendi yolunu seçip 1993’te gitmişler. Bu insanların 2012’de kurulan HDP ile ne alakası var?”

Annesi evlatlıktan reddetti

Mehmet’in Adana’da yaşadığını ve anneleri tarafından evlatlıktan reddedildiği vurgulayan Kenan Tulğay, “Babam ölmeden önce, ‘inşallah öbür dünyada oğlum olarak karşıma çıkmaz’ diyordu. O para olmadan hiçbir şey yapmaz. Para karşılığında HDP önüne geldi. İki ağabeyim gitmesine rağmen neden sadece Ali için konuşuyor? Demek ki bir kişilik para almış” diye konuştu. 

Aldığı para kadar konuşuyor

Mehmet Tulğay’ın HDP önünde yapmış olduğu konuşmanın utanç verici olduğunu ifade eden Kenan Tulğay, sözlerini şöyle tamamladı: “HDP önünde bir konuşma yapmış. O konuşma bilinçli bir konuşma değil. Ne kadar öğretmişlerse o kadar konuşuyor. Bu coğrafyada kirli bir siyaset yürütülüyor. Ailemiz adına Kürt halkından özür diliyoruz. Böyle olmasını istemezdik. Karakter sahibi olan bir insan oraya gitmez. Bilgili insan o şekilde konuşmaz. Ne kadar para almışsa o kadar konuştuğu belli.” MA/ADANA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.