HDP Tekirdağ’da miting yaptı

  • Halkların Demokratik Partisi (HDP), Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde bulunan Eski Belediye Meydanı'nda Eşbaşkan Pervin Buldan'ın da katılımıyla "Demokrasiye Çağrı” mitingi yaptı.

Miting alanı ve çevresindeki yol ve kavşaklar, partinin flamalarıyla süslendi. Miting alanına gelen yurttaşlar, jandarmanın kurduğu barikatlarda Genel Bilgi Toplama (GBT) uygulamasından geçirildi. Alanda bulunan HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Ferhat Encu, uygulamaya ilişkin jandarmadan mahkemenin kararını göstermesini istedi. Jandarmanın gösterdiği kararda GBT uygulamasına dair ifadeler yer almazken Encu, uygulamanın hukuka aykırı olduğunu belirtti. Encu’nün tepkisi üzerine jandarma mahkemeden “yeni” bir karar çıkaracaklarını söylemesi dikkat çekti. 

Engellemelere rağmen yurttaşlar çalınan şarkılara eşliğinde halaylar çekti. Mitingde yapılan konuşmada, her alanda sıkışan, yönetememe durumuna gelen ve gayri meşruiyetini yitiren AKP-MHP hükümetinin her alanda terör estirdiği belirtildi. Ekonomik tabloya, artan işsizlik ve yoksulluğa işaret edilen açıklamada, ortak mücadelenin ve direnişin altı çizdi.   TEKİRDAĞ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.