HDP milletvekilileri Ertuğrul Kürkçü, Tuba Hezer, Faysal Sarıyıldız ve HDP Avrupa Temsilcilerinden Eyyüp Doru Avrupa Parlamentosu’nda AP Başkanı Martin Schulz tarafından karşılandı, heyet AP’deki grup başkanlarıyla görüştü. 

AP Başkanı Schulz ile yapılan görüşmede, HDP heyeti Schulz’a Türk hükümetinin HDP’ye yönelik saldırıları, tutuklamalar ve DBP’li belediyelere atanan kayyumları anlattı. 

Schulz da, Türk Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın AB ile varolan ilişkileri kopuşa süreklediğini belirtti. HDP’lilere uygulanan protokolü, sözlü bir şekilde Martin Schulz’un da dile getirdiği belirtildi. Avrupa Parlamentosu’nda ismini vermek istemeyen bir temsilci, Martin Schulz’un uygulanan protokole ilişkin HDP heyetine de bilgi verdiği verdiğini belirtti. Temsilci, Schulz’un bu davranışının tüm Türk hükümeti ile yaşanan krize yönelik bir tepki olduğunu söyledi.

Heyet, AP’de grubu bulunan Hristiyan Demokratlar, Sosyal Demokratlar, Yeşiller’in grup başkanları ve ayrıca AB Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn ile görüştü. Heyet üyeleri, muhataplarının HDP’yi meşru bir siyasi parti olarak gördüklerine kendilerini ilettiklerini söyledi. 

 BRÜKSEL