Hedef örgütlü kadın

Kadın Haberleri —

Jîno Reşîd

Jîno Reşîd

  • RJAK meclis üyesi Jîno Reşîd Başûrê Kurdistan’da KDP’nin kadına yönelik politikasını değerlendirdi. Örgütlü kadının hedef olduğunu belirten Reşîd, “KDP siyaseti, kendini tanıyan örgütlü kadını kabul etmiyor” dedi. 

SOZDAR WEQAS / ANHA

Kürdistan Özgür Kadın Örgütü (RJAK) Meclis üyesi Jîno Reşîd, KDP’nin bölgedeki kadın politikalarını değerlendirdi. Konuşmasında özellikle RJAK üyelerinin alıkonulmasına dikkat çeken Reşîd, “Üyelerimiz kanunsuz iş yapmıyorlar, bölgedeki çalışmaları tam tersine yasal ve resmidir” dedi.

Niçin mücadele ettiğimiz biliniyor

KDP yetkililerinin kendi partileri dışında hiçbir kadın örgütünü kabul etmedikleri bu tutuklamalarla açığa çıkmıştır diyen Reşîd, “Kadınların örgütlenmesini kontrol etmek ve siyasi kararlarını onlara dayatmak istiyor” diye konuştu.

KDP’nin, kadınları ev içine hapsederek, onların sadece ev işleriyle meşgul olmasını istediğini belirten Jîno Reşîd, “KDP siyaseti, kendini tanıyan örgütlü kadını kabul etmiyor. Bizim örgütlenerek neler yaptığımızı, ne için mücadele ettiğimizi ve direndiğimizi herkes biliyor” dedi.

Kadınları kullanmaya çalışıyorlar

RJAK üyesi Ciwana Ebdulbaqî’nin 70 gün sonra geçtiğimiz Perşembe günü serbest bırakılmasına ilişkin Jîno Reşîd şöyle dedi: ”Biz ve ailesi müdahale ettik, Ciwana’nın serbest bırakılması için avukat tuttuk ama serbest bırakmadılar. İlk kez bir kadın tutuklanmıyor, geçen sene de başka bir siyasetçi Hewlêr’de tutuklanmıştı. Bu suçlamalarla özgür kadın düşüncesini yıkmak istiyorlar. Kadın özgürlüğü ve hakları adına birçok kadını kendi çıkarları için kullanmaya çalışıyorlar. Bizim amacımız ise özgür düşünce ve iradeye kavuşan kadının kendi ayakları üzerinde durabilmesidir. Üyelerimizin tutuklanması ve Irak’ta resmi olan merkezimizin kapatılmasının nedeni budur.”

KDP,  işgalcilerin zihniyetini temsil ediyor

KDP’nin politikalarıyla işgalcilerin ve diktatörlerin zihniyetini temsil ettiğini vurgulayan Jîno Reşîd, “Bir kadın özgür olduğunda düşüncesi hedef alınıyor. Çünkü mücadele eden bilgin kadından, politikaları sonucunda tutuklanan tüm siyasetçilerden ve gazetecilerden korkuyor” dedi.

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.