‘Hep birlikte delilleri yok ettiler’

Kadın Haberleri —

Enes Aydemir

Enes Aydemir

  • Şirnex‘in Cizîr ilçesinde S.S adlı kadını zorla alıkoyan, şiddet uygulayan ve tecavüz eden polis Enes Aydemir’in 30 kadını daha ‘aşk’ ve evlilik adı altında kandırdığı, tecavüz ettiği ortaya çıktı. Aydemir’in tuzağına düşen  S.S. ise yaşadıklarını anlatarak, polisin, doktorun ve savcının delilleri yok ederek, dosyayı kapattıklarını söyledi.

SAFİYE ALAĞAŞ / JINNEWS
  
Türk devletinin Bakurê Kurdistan’da uygulamaya koyduğu özel savaş politikaları sonucu her gün yeni taciz, tecavüz olayları açığa çıkıyor. Son bir yıl içinde Batman’da İpek Er’in Uzman Çavuş Musa Orhan’ın tecavüzü sonucu intihara sürüklenmesi,  Batman’ın Kercews (Gercüş) ilçesinde aralarında polis ve askerin bulunduğu 27 erkeğin bir çocuğa tecavüz etmesi ve Colemêrg’te (Hakkâri) korucu ve askerlerin aralarında bulunduğu fuhuş çetesi açığa çıktı.

Şirnex’in (Şırnak) Cizîr (Cizre) ilçesinde de Emniyet Müdürlüğünde Asayiş Amiri korumalığını yapan polis Enes Aydemir’in 8 Nisan 2021 tarihinde S.S. adlı kadına tecavüzde bulunduğu ortaya çıktı. Yaşadıklarını Jinnews’e anlatan S.S., Enes Aydemir tarafından tecavüze uğradığını ve şiddete maruz bırakıldıktan sonra evde alıkonulduğunu söyledi.

Tecavüz etti,  şiddet uyguladı

Önceden tanıştığı polis Enes Aydemir ile gezmek amacıyla Amed’ten (Diyarbakır) Şirnex’in Cizîr ilçesine giden S.S, Enes’in evinin kapısından girdiği anda şiddete maruz kaldığını anlattı. Evden kaçmak için çabalayan S.S, “Onu itip odaya doğru koştum. Kapı kilitli olduğu için dışarı kaçamadım. Şiddet uygulayarak bana tecavüz etti. Gitmek istedim, gitmeme izin vermedi. Beni evinde alıkoydu” dedi. Polis Enes Aydemir uyurken polisi aradığını belirten S.S, polisin olay yerine gelmeden önce Enes Aydemir’i aradığını, hakkında şikayet olduğunu kendisine söylediklerini aktardı. Polis olay yerine gelmeden Enes Aydemir’in, kendisini ve ailesini öldürmekle tehdit ettiğini dile getiren S.S., korktuğu için karakolda şikayetçi olamadığını söyledi. Aynı gece polis Enes Aydemir tarafından Amed’e gönderildiğini belirten S, yaşadığı hakaretlere dayanamayıp, Cizîr dönüp şikayetçi olduğunu aktardı.

‘Emniyet içinde kötü muamele gördüm’

İfadesi alınırken odada dört erkek polisin olduğunu ifade eden S.S,  Aile İçi Büro’da da iki erkek polisin yanında ifadesinin alındığını kaydetti. İfadesinin eksik alındığını da belirten S., şöyle dedi: ”Ben gece polisi aradıktan sonra komiserin Enes’i aradığını anlattım. Ancak bu kısım şikayet tutanağına eklenmedi. Tecavüz esnasında yaşanan bazı detayları tutanağa geçirmediler. Çünkü Enes’in aleyhine olan detaylardı. Yaşadığım işkenceyi, şiddeti anlattım ama çoğunu tutanağa geçirmediler. Yani ifadem tutanağa eksik geçirildi. Üstelik aile içi büro komiseri bana sürekli bağırıp çağırıyordu. Emniyet içinde kötü muamele gördüm.”

Cizre devlet hastanesine muayene olmak için götürüldüğünde kendisini muayene eden doktorun talimat almış gibi hareket ettiğini dile getiren S., iyi muayene edilmediğini aktardı. 

Soruşturma devam ediyor

Cizrî’deki tecavüz soruşturmasının takipsizlikle sonuçlandığını söyleyen S.S., 12 Temmuz günü CİMER üzerinden İçişleri Bakanlığı’na tekrar şikayette bulunduğunu, konuyla ilgili Adli Tıp’tan raporu almak istediğini belirtti. İçişleri Bakanlığı’nın 17 Eylül’de CİMER üzerinden kendisine cevap verdiğini ifade eden S.S., Bakanlığın “bahse konu personel hakkında idari soruşturma açıldığı ve devam eden idari soruşturma kaydının bulunduğu” bilgisini paylaştığını kaydetti.

Dicle Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi bölümünde yapılan muayenede tecavüze uğradığının tespit edildiğini ifade edene S, Adli Tıp Rapor’unun gelmesini beklediğini belirtti.

Psikolojik şiddete maruz kaldı

Cizrî’deki polis karakolunda psikolojik şiddete maruz kaldığını da ifade eden S., şöyle dedi: “Dosyam gizli tutulması gerekirken herkes öğrendi. Cizre’de otogar çalışanı dahi biliyordu olayı. Oradaki komiser beni Diyarbakır’a yolladıktan sonra bir erkek bir de kadın polisin yanında ‘Enes’i şikayet ettikten sonra ne yapmayı düşündün ki? Biletini dahi kesmemişsin Enes’in seninle evleneceğini mi düşündün’ dedi.”

Polislerin kendisini intihara sürüklendiğini anlatan S., “Beni intihara sürükleyen ve bana bu psikolojiyi yaşatan aile içi büroda çalışan 4 polisten şikayetçi oldum. Soruşturma devam ediyor” dedi.

30 kadını ‘mağdur etmiş’

Polislerin, “Bu olayı kapat” dediğini anlatan S., Enes Aydemir’in bir arkadaşının kendisini arayarak, 30 kadını daha mağdur ettiğini söylediğini aktardı. S.S. şöyle dedi: “‘Enes sağlam biri değil. Seni de evlilik niyeti ile kandırmış. Senden önce en az otuz kızı mağdur etmiş. Geçen sene Mardin’den bir kız gelmiş. Onunla ilişki yaşadıktan sonra beni arayıp sende gel sende kızla birlikte ol dedi ama ben gitmedim. Bu adam seni mağdur etti. Sürekli sosyal medyadan kızları ağına düşürerek kızları ayağına getirtiyor. Onları mağdur ettikten sonra geri gönderiyor. Kendi mesleğine güvenerek bunu yapıyor’ dedi. Bunu polis arkadaşı kendisi söyledi. Zaten kendisi de beni alıkoyduğunda bana ‘Senden önce 30 kadın bu eve geldi. Hepsi bana yemek hazırlayıp evimi temizliyordu. Hepsi de benle evlenmek istiyordu. Ben hiçbiriyle ciddi düşünmüyordum. Senle başta ciddi düşünüyordum ama şimdi seni istemiyorum’ diyerek hakaretler etti” dedi.
 
‘Yapılanlara göz yummak istemiyorum’

Psikolojik olarak zorlandığını dile getiren S.S., şunları söyledi: “Annem ‘Kimse duymasın, duyulursa rezil oluruz’ diyor. Olayın uzamaması için annem bana çok psikolojik baskı uyguladı. Savcı da dosyamı kapattı. Hep birlikte delilleri ortadan yok ettiler. Dosyamı kapattılar. Bir soruşturma daha açıldı ama ne olur bilmiyorum. Bana yapılanlara göz yummak istemiyorum. Bugün bana yapıldıysa yarın başkasına yapılır. Aynı şeyi bir çocuğa yapabilecek kadar gözü dönmüş bir insandı. Herkesin bu olayı duymasını istiyorum. Başka kadınların bunun tuzağına düşmesini istemiyorum. Hiçbiri ceza almıyor. Hepsine göz yumuluyor. Hem emniyet tarafından, hem de ailem tarafından çok kötü bir psikolojiye maruz kaldım.”

Fail hakkında 2 soruşturma

S.S. yaşadıklarının ardından Rosa Kadın Derneği’ne başvuruda bulunarak hukuki ve psikolojik destek talebinde bulundu. 

S.S.’nin yaptığı şikâyetler sonucunda polis Enes Aydemir hakkında 4 ayrı idari soruşturma açıldı. Açılan iki idari soruşturma sonuçlanırken, ikisi ise devam ediyor.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.