Hepsi yanılıyor, hem de çok!

Sala pûçkirina komployê  - PKK

Sala pûçkirina komployê - PKK

  • PKK Merkez Komitesi, Kürt soykırımı için saldıran Türk devleti ve tüm müttefiklerine işaret ederek, "Hepsi de bilsinler ki yanılıyorlar, hem de çok yanılıyorlar! Kürt halkı, tüm bu saldırıları kıracak ve saldırganlara hak ettiği cevabı verecektir. Son aylarını yaşayan AKP-MHP faşist iktidarını yakında tarihe gömecektir. Tüm emperyalist efendilerin maskesini daha çok düşürecek, Kürt işbirlikçi ihanetini de tarihin çöp sepetine atacaktır" dedi. 

PKK Merkez Komitesi, PKK’nin kuruluş yıl dönümü vesilesiyle önceki gün yayınladığı açıklamada, PKK bir Önderlik ve şehitler partisi olarak 44 yıldır fedai çizgisinde insanlık tarihinin en büyük ve anlamlı özgürlük mücadelelerinden birini sürdürdüğü hatırlatıldı. Faşist, sömürgeci ve soykırımcı Türk devletine ve küresel kapitalist modernite sistemine karşı Kürt halkının yeniden doğuşunun ve dirilişininin gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, "Önder Apo öncülüğünde ve halkımızın öz gücüne dayanarak fedai çizgisinde geliştirdiği kutsal özgürlük mücadelesi ile sömürgeci-soykırımcı zihniyet ve sistemi paramparça etmiştir. Her anı, günü, ayı ve yılı öncekinden daha zor ve başarılı bir mücadele ile başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm halkların ve ezilenlerin kurtuluş yolunu aydınlatmıştır. Ülke ve halk olarak adı ve kimliği yasaklanıp unutturulan, tarihin en vahşi soykırımı altında adeta kendinden kaçar hale getirilen Kürt halkını, bugün başta kadınlar olmak üzere tüm halklara ve ezilenlere ilham verir ve öncülük eder hale getirmiştir. Bu temelde PKK adı, Kürtlük ve Kürdistan’la özdeşleşmiştir" denildi. 

44 yılın zirvesi

44. yıl mücadelesinin de önceki yılları aşan ve PKK’nin direniş şanına yakışan büyüklükte bir mücadele yılı olduğu kaydedilen açıklamada, şöyle devam edildi: "Çok açık ki, tarihi İmralı direnişi ile Zap, Avaşîn ve Metîna direnişleri temelinde gelişen büyük gerilla direnişi, 44. yıla damgasını vurmuştur. Önder Apo ve kahraman gerilla güçlerimiz etrafında kenetlenen yurtsever halkımız ve dostlarımız, AKP-MHP faşizminin her yöntemi ve aracı kullanan vahşi saldırılarına karşı Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü hedefleyen kahramanca bir mücadele yürütmüştür. 44 yıllık özgürlük mücadelemize zirve yaptıran bu tarihi direniş, AKP-MHP işgal saldırılarını kırarak ve imha amaçlı planlarını bozarak, 45. mücadele yılına daha büyük zaferler kazanmanın imkân ve fırsatlarını devretmektedir."

45. yıla da savaş ve direnişle

45. PKK yılına daha büyük bir savaş ve direniş içinde girildiği vurgulanan açıklamada, şunları ifade edildi: "Zap, Avaşîn ve Metîna’da kimyasal ve taktik nükleer silah kullanarak savaş suçu işleyen AKP-MHP faşist yönetimi, maskesi iyice düşürülünce önce gündemi saptırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca Taksim katliamını tezgahlayarak, yeni vahşi saldırılar için zemin yaratma çabası içinde oldu. Tüm bunlara dayanarak da 19-20 Kasım gecesinden itibaren hem Medya Savunma Alanları'na ve hem de Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik yeni bir topyekun soykırım saldırısı başlattı. Bu vahşi saldırıda uçak, tank, top gibi her türlü savaş aracını kullanıyor. Başta köyler ve mahalleler olmak üzere sivil yerleşim yerlerini, yine başta buğday depoları, hastaneler, enerji kaynakları olmak üzere toplumun yaşam kaynaklarını kesintisiz bir biçimde vahşice bombalıyor. Bu temelde Medya Savunma Alanları dediğimiz Güney Kürdistan’ın stratejik dağlık alanını işgal etmeye ve Rojavayê Kurdistan halkımızı köyünden ve şehrinden sürerek buraları ele geçirmeye, Kuzey-Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi'ni yıkmaya çalışıyor.

Soykırımı tamamlama çabası

Şimdiye kadar onlarca sivil şehit düştü ve yüzlercesi de yaralandı. Kuzey-Doğu Suriye’de tüm dünyanın gözü önünde açık bir katliam yaşanıyor. Erdoğan-Bahçeli faşist diktatörlüğünün gerçekleştirdiği bu Kürt katliamını, Türkiye’deki Millet İttifakı desteklerken, başta ABD ve Rusya olmak üzere BM ve tüm üye devletler de hava sahasını açarak ve katliamlara ses çıkartmayarak açık bir destek veriyor. Yine iş birlikçi KDP de Güney Kürdistan topraklarını işgal etmesi için AKP-MHP faşist diktatörlüğüne fiili desteğini sürdürüyor. Çok açık ki, hepsi elbirliği ederek Kürt soykırımını tamamlamaya çalışıyorlar. 21. yüzyılın ilk çeyreğinde özgürlük isteyen ve bu temelde yiğitçe direnen Kürt halkını yok etmek istiyorlar. Bu temelde de en büyük ve vahşi saldırılarından birini, Kürt halkını yeniden dirilten özgürlük öncümüz PKK’nin 44. yıl dönümünde yapıyorlar. Ancak hepsi de bilsinler ki yanılıyorlar, hem de çok yanılıyorlar! Apocu özgürlük çizgisinde bilinçlenen ve PKK ile fedai kahramanlığa ulaşan Kürt halkı tüm bu saldırıları kıracak ve saldırganlara hak ettiği cevabı verecektir. Son aylarını yaşayan AKP-MHP faşist iktidarını yakında tarihe gömecektir. Tüm emperyalist efendilerin maskesini daha çok düşürecek, Kürt iş birlikçi ihanetini de tarihin çöp sepetine atacaktır.

İşgalci söküp atılacak

Hiç kuşku yok ki; böyle tarihi bir mücadele, Apocu direniş çizgisinde ve PKK öncülüğünde gerçekleşecektir. PKK, 45. yılında tarihinin en büyük direnişini yürütecek ve en anlamlı zaferlerini kazanacaktır. Kuşkusuz böyle bir mücadeleye Zap, Avaşîn ve Metîna’da kahramanlık destanları yazan HPG ve YJA Star gerillaları öncülük edecektir. 6 yıldır Medya Savunma Alanları'nda ve 7 aydır da Zap, Avaşîn ve Metîna’da “İşgalciye geçit yok” diyenler, işgalcileri söküp atan bir mücadele geliştirmeyi de bileceklerdir. Zap, Avaşîn ve Metîna, halkımızın ve özgür insanlığın kalbinin attığı yer olmaya devam edecektir. Faşist-soykırımcı zihniyet ve siyaset Zap, Avaşîn ve Metîna’da yıkılacak, tarihin özgürlük çarkı bu alanda dönecektir. Bu temelde, kahraman gerilla direnişini bir kez daha selamlıyor, tüm halkımızı ve dostlarımızı gerilla direnişi etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz.

Rojava düşmanı sokmayacaktır

Başta Kürtler olmak üzere Kuzey-Doğu Suriye halkları, DAİŞ saldırganlığını yenen halklar olarak, hiçbir saldırıya boyun eğmedi ve hiçbir saldırganın önünde köylerini ve kasabalarını bırakıp gitmedi. Şimdi de faşist AKP-MHP saldırıları karşısında tek bir insan köyünü ve mahallesini terk etmeyecek, ana ve ata yurduna düşmanı sokmayacaktır. Savunma Güçleri öncülüğünde ve tam bir seferberlik halinde direnerek, AKP-MHP faşizmini döktüğü kanda boğmayı bilecektir. 

Çok açık ki, PKK’nin 45. yılı son derece kritik ve kader belirleyici bir yıl konumundadır. AKP-MHP faşizmi iktidarda, TC devleti ise ayakta kalabilmek için tüm gücüyle saldırıyor ve daha fazla da saldıracaktır. Tüm bu saldırılara karşı halkımız ve dostlarımız da partimiz öncülüğünde daha fazla birleşip kenetlenerek tarihinin en büyük direnişini geliştirecektir." BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.