Her kesime umut olmuşuz

DEM Parti Agirî Belediyesi Eşbaşkan Adayı Hazal Aras

DEM Parti Agirî Belediyesi Eşbaşkan Adayı Hazal Aras

  • Bir aydır seçim çalışması yürüttüklerini, halkta pozitif bir enerji ve umut gördüklerini belirten DEM Parti Agirî Belediyesi Eşbaşkan Adayı Hazal Aras, “Yorgun bir AKP ile karşı karşıyayız. Her kesime umut olmuşuz. Bizde de bu inanç, güç, dinamizm, sevgi var ve cevap olacağız” dedi.
  • Toplum mühendisliği yapmayacaklarını, topluma rağmen toplum adına karar verip politika yapmaktan sakınacaklarını kaydeden Aras, kayyum atamalarının bir özel savaş konsepti; emeğe, değerlere, dile, kültüre, kadına, gençliğe ve toplumun iradesine saldırı olduğunu bildiklerini söyledi.
  • Aras, şunları vurguladı: “İkinci kayyum atanmasına iyi bir karşı koyuş göstermedik. Çinlilerin ‘en fazla ileriye giden ok, en çok geriye çekilmiş yaydan çıkar’ diye bir sözleri var. Biz de bu ok gibi geriye çekilmiş durumdayız. Bu ok, güçlü bir şekilde atılacak. Yeniden halkın belediyeleri olacak.”

Seçim çalışmalarının aralıksız sürdüğü kentlerden biri de Agirî (Ağrı). Agirî’de belediye AKP’nin yönetiminde. 2014’teki seçimlerde Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) kazandığı belediyeye 2016’da kayyum atandı. 2019’da da AKP belediyeyi aldı. DEM Parti, bu seçimlerde AKP ve kayyum parantezini kapatmak için uğraşıyor. DEM Parti Eşbaşkan Adayları Hazal Aras ve Mehmet Akkuş, bölgeden ve deneyimli iki isim. JINNEWS’ten Rojda Aydın’a konuşan Aras, AKP’nin 19 buçuk yıldan beri belediyeyi yönettiğini, partilerine sadece 2 buçuk yıl olanak tanındığını söyledi. Hazal, “Alt yapı, yollar, su sorunu, kadınların ve gençlerin yaşam alanlarında yaşanan sorunlara, istihdama kadar birçok sorun var. Böyle bir Agirî var. Bu da AKP’nin 19 buçuk yıllık pratiğinin sonucu” dedi.

Tekçi zihniyet dayatıldı

Hazal Aras, 2014’teki seçimlerde belediyeyi aldıklarında özellikle kadın ve gençlere yoğunlaştıklarını hatırlatarak, şunları söyledi: “Kadın Danışma Merkezleri, Kadın Politikaları Müdürlüğü açtık. Alanlarda gençlerle çalıştık. Dil kursları, kültür kursları açtık. Bu projeleri hayata geçirmiştik. Kayyumların atanmasıyla bu projeler hedef alındı. Kadın kurumları, gençlik kurumları, kültür kurumları kapatıldı. Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek adam, hatta tek cins zihniyeti dayatıldı. 31 Mart’ta Agirî’de elimizden alınanları bir kez daha geri alacağız. Kültür kurumlarını, kadın kurumlarını, yaşam alanlarını inşa edeceğiz.”

 

DEM Parti Agirî Belediyesi Eşbaşkan Adayı Hazal Aras

 

Toplum mühendisliği yapmayacağız

Bir aydır seçim çalışması yürüttüklerini söyleyen Hazal, kurumları, dernekleri, esnaf ve halkı ziyaret ettiklerini dile getirdi. Aras, şöyle devam etti: “Bu görüşmelerde ortaya çıkanları hayata geçireceğiz. Toplum mühendisliği yapmayacağız. Toplum adına karar vermeyeceğiz. Topluma rağmen toplum adına politika yapmayacağız. Ortaya çıkan şeyleri kadın merkezleri, kadın ve çocukların birlikte gidecekleri yaşam alanlarını, atölye, kooperatif, gençlik kültür merkezleri, birçok konuda eğitim yapabilecek kültür sanat merkezi projeleri ve alternatif yaşam modeli gençlere sunacağız. Yine sinema, tiyatro, dil kursları gibi bir çok kurslar verilecek. Toplumsal sporu teşvik edeceğiz ve amatör kulüplere destek vereceğiz. Sporla gençleri bir araya getireceğiz böylelikle uyuşturucu ve fuhuşa sürüklenmelerini önleyeceğiz. Gençler ve diğer kurumlarla da birlikte araştırmalar yapacağız.”

 

 

Ağır sorumluluk var

Seçim çalışmalarını yürütürken halkta pozitif bir enerji gördüklerini ifade eden Aras, “Yorgun bir AKP ile karşı karşıyayız. Bize yönelik bir inanç var. Sadece bizim tabanımız değil, şimdiye kadar AKP’ye oy verenler de böyle. Her kesime umut olmuşuz. Bu yüzden omuzlarımızda ağır bir sorumluluk var. Toplumun tüm kesimlerine umut olmak ciddi bir iş. Bizde de bu inanç, güç, dinamizm, sevgi var. Cevap olacağız” şeklinde konuştu. 

Ok çok güçlü atılacak

Kayyum atamalarının bir özel savaş konsepti; emeğe, değerlere, dile, kültüre, kadına, gençliğe ve toplumun iradesine bir saldırı olduğunu söyleyen Aras, şunları vurguladı: “İkinci kayyum atanmasına iyi bir karşı koyuş göstermedik. Çinlilerin ‘en fazla ileriye giden ok, en çok geriye çekilmiş yaydan çıkar’ diye bir sözleri var. Biz de bu ok gibi geriye çekilmiş durumdayız. Bu ok güçlü bir şekilde atılacak. Belediyeleri yeniden halkın belediyeleri yapacağız. Kayyumlarla soğuk duvarlar ördüler. Halk bu belediyelere ulaşamadı. Bizler bu duvarları yıkacağız.”

Hazal Aras kimdir?

Agirî Belediye Eşbaşkanı Adayı Hazal Aras, 1975’te doğdu. İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nü bitirdi. 2004 yerel seçimlerinde Demokratik Halk Partisi’nden (DEHAP) belediye meclis üyesi olarak seçildi. Yine DEHAP Kongresi’nde de Parti Meclisi üyesi olarak seçildi. Demokratik Toplum Partisi (DTP) Parti Meclisi üyesi oldu. 2012’de Bazîd’deki (Doğubayazıt) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinden dolayı tutuklandı, 7-8 ay cezaevinde kaldı ve 2013’te bırakıldı. Kadın Siyaset Akademisi’nde çalışmalarını sürdürdü. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Barış ve Demokrasi Partisi’nden (BDP) Giyadîn (Diyadin) Belediye Başkanı olarak seçildi. 2016’da belediye başkanı iken tutuklanıp bir buçuk yıl cezaevinde kaldı. 2018’de bir kez daha tutuklanan Aras, bu kez de 6 ay cezaevinde kaldıktan sonra bırakıldı. AGIRÎ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.