Her yer kadın rengine bürünecek

Kadın Haberleri —

  • TJA, 8 Mart haftası boyunca Kurdistan ve Türkiye’de katledilen, kaybedilen, intihara sürüklenen, şiddete uğrayan, hapishanelerde rehin alınan, ekonomik krizle boğuşan ve yaşam alanı talan edilen kadınların sesi olacak.

Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü eylemlerine “Jin Jiyan Azadî ile 8 Mart’a Doğru” şiarıyla başladı. Kurdistan ve Türkiye kentlerinde 8 Mart’a kadar eylem ve etkinlik düzenleyecek olan TJA, her yeri kadın rengine büründürecek.

Aynı zamanda 8 Mart haftası boyunca yapılacak her etkinlikte katledilen, kaybedilen, intihara sürüklenen, şiddete uğrayan, hapishanelerde rehin alınan, mobbinge uğrayan, işinden edinen, ekonomik krizle boğuşan, yaşam alanı talan edilen kadınların sesi olacak.

Aynı zamanda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılarak, fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununa demokratik barışçıl çözüm talebiyle açlık grevine giren kadın tutsakların ile haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı Adalet Nöbeti’nde olan annelerin talepleri her alanda haykırılacak.

 

 

 

TJA’nın 8 Mart kapsamında yapacağı etkinlikler şöyle:

*8 Mart’da Amed, Êlih, Qoser, Cizîr, Wan ve Mersin’de, 9 Mart’ta Adana’da Adana Kadın Platformu ile birlikte kitlesel kadın mitingi gerçekleştirecek. Yine 9 Mart’ta Xarpet’in Dep, Qers, İdîr, Agirî, Colemêrg ve Dêrsim’de kadın buluşmaları gerçekleştirecek.

*İzmir, İstanbul, Mersin, Adana, Antep, Ankara, Manisa, Aydın, Kocaeli, Antalya ve Hatay’da feminist gece yürüyüşlerinin örgütlemesi yapılacak, yürüyüşe katılım sağlanacak.

*8 Mart boyunca onlarca kadın şöleni gerçekleştirilecek. Çewlîg, Bedlis, Agirî, Erzirom, Wan, Îdir, Qers, Erdexan, Colemêrg, Mûş, Riha, Dilok, Semsur, Mereş, Dêrsim, Êlih, Sêrt, Şirnex, Amed, Meletî, Adana, Mersin, Osmaniye, Aydın, Manisa, İzmir, Antalya, Yalova, Gebze, Bursa, İstanbul illerinin merkez ve ilçelerinde kadın şölenleri ve buluşmaları gerçekleştirilecek.

*Şölenler ve kadın buluşmalarının yanı sıra 8 Mart haftası boyunca panel, seminer, eğitim programları ve müzik dinletileri yapılacak, kadın tiyatroları sergilenecek. Sokaklarda 8 Mart stantları kurulacak, 8 Mart broşürleri dağıtılacak. Mahallelerde kadın toplantıları gerçekleştirilecek.

*Hapishanelerdeki kadın siyasi tutsaklarla dayanışma etkinlikleri yapılacak ve Adalet Nöbeti’ndeki annelerin eylemleri ziyaretlerle desteklenecek. ÊLIH

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.