Her YJA Star gerillası güçlü bir Kürt muhafızdır

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi komutanlarından Sorxwîn Avesta

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi komutanlarından Sorxwîn Avesta

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi komutanlarından Sorxwîn Avesta, direnişin boyutunun daha da yükseleceğini belirterek, “Tüm zorlukları biliyoruz, hepsinin bilincindeyiz ve bu bilinçle hareket ediyoruz. Her YJA Star üyesi, çok güçlü bir Kürt muhafızdır. Şahin gibi vurup koparacak durumdadır. Zap alanındaki bu savaş gerçekten artık sonuç alacaktır. Bitecektir. Türk askeri öyle bir kırılma yaşayacak ki bir daha Zap’a yönünü vermeyecek. Pişman olacaklar” şeklinde konuştu.   

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi’nin YJA Star komutanlarından Sorxwîn Avesta, Stêrk TV'nin sorularını yanıtladı. Söyleşinin bazı bölümleri özetle şöyle:

Kürdistan gerillasının kafasında hiçbir kuşku yok; çok net ve somuttur. İnancı, iradesi ve zafere kilitlenmesiyle Türk devletinin işgalciliğine ve faşizmine karşı duracak. Bu savaş on yıl da yüz yıl da sürse ülkemizi özgürleştirmedikçe, bu faşizmi Kürdistan’dan kovmadıkça durmayacağız! 

Türk ordusunun bütün umudu tekniğidir. Gerilla olarak hem savaştayız hem de savaşın içinde kendini inşa süreci yaşıyoruz. Tespit ettiğimiz her eksikliğin üzerine gidiyor, tamamlıyoruz; yeni taktik ve yöntemler geliştiriyoruz. Gerilla, geçen yıl tünellerde sonuna kadar direndi, düşmana teslim olmadı ama eksiklik arazi savaşıydı. Tünellerdeki gibi arazideki hareketli timler devreye girip ortak planlama ve eşgüdümlü hareket tam olarak sağlanabilseydi daha farklı olurdu. Bu yetersizlikler değerlendirildi ve ona göre tekrar organize edildi. Tünellerin hazırlanması ve arazi hazırlıkları güçlendirildi. Tünel savaşları, bizim tarihimizde yeni bir taktik hamledir. Kürdistan’ın tamamında kendi toprağını bırakmak yerine savunma esası, düşmanın yüreğinde büyük bir korku yarattı. 

Bu yıl devam eden savaşta bunun sonuçları görüldü. Mesela Girê FM'de olanları biz de izliyorduk. Dışarıdaki arkadaşlar, tünellere yaklaşan düşmanı denetim altında tutuyordu. Yavaş yavaş ilerleyip arkadaşların üzerine geldiğinde içerideki arkadaşlara haber verildi. “Biz şimdi vuruyoruz. Biz vurduğumuz esnada siz dışarı çıkın” denildi. İki grup arkadaş dışarıdan vurdu. Düşman kendini savunmaya aldı. Tünellerdeki arkadaşlar da çıkıp iki üç metrede olan düşmanı vurup silahlarını kaldırdı. Dışarıdaki arkadaşlar, onları korudu ve sağlam bir şekilde tünellerine geri döndüler. Öyle uzaktan değil, çok yakın mesafeden iç içe geçerek vurmaya devam edeceğiz. 

Düşmanı Zap'ta kilitledik

Çok enteresan bir isim takmışlar, ‘Pençe-Kilit’ diye. Bu ismi duyduğumuzda çatışma bölgesindeydik, takip ediyorduk. Bir grup arkadaşla hareketlerini gözlemliyorduk. O zaman “Doğrudur, Pençe-Kilit operasyonu koymuşlar ama biz onları Zap’a kilitleyeceğiz! Acaba bu kilidi açıp Zap’tan çıkabilecekler mi?” dedik ve bugün içinde olduğu durum budur, Zap’ta kilitledik.

Direniş daha da yükselecek

Direnişin boyutu daha da yükselecektir. Zap alanındaki bu savaş gerçekten artık sonuç alacaktır. Bitecektir. Türk askeri öyle bir kırılma yaşayacak ki bir daha Zap’a yönünü vermeyecek. Tüm arkadaşlarda bu iddia var. Çıkmalarına da izin vermeyeceğiz. Onları öyle bir tutacağız ki, her gün saldıracağız, bir gün bile rahatlık vermeyeceğiz. Bir gün bile rahat uyuyamayacaklar. 

Şehîd Savaş Maraş Hamlesi

Biz de operasyonlarımıza, hamlelerimize isim koyuyoruz ama sahip çıkıyoruz. Onlar gibi değiliz. Şu an Zap’ın batısındaki hamlemizin adı Şehîd Savaş Maraş’tır. Heval Savaş kendini başarıya kilitliyordu. Emekçiydi ve düşmanı yenmek için gece gündüz uyumazdı. Üzerimizde emeği var. Birçoğumuzu eğitti. Hava saldırısı sonucunda şehit düştü. Onun adıyla başlatılan hamlede, özelliklerini kendimize örnek alıyoruz. Biz bu hamledeki tüm arkadaşlar, onun savaşçılığını yaptık. İsmi, özellikleri bizim için talimattır. Biz talimatımızı aldık ve bu talimat doğrultusunda hareket ediyoruz. Heval Savaş Maraş’ın komutanlığında ve öncülüğünde bu savaşı yürüteceğiz ve kazanacağız. Heval Savaş’a ödememiz gereken borçtur. 

YJA Star öncülüğü anlaşıldı

YJA Star öncülüğü, savaşta ve yaşamda herkes tarafından anlaşılıp kabul edilmiştir. YJA Star’ın her üyesi kendini kuvvetli bir Kürt muhafız düzeyine çıkarmış. Her YJA Star üyesi, çok güçlü bir muhafızdır. Şahin gibi vurup koparacak durumdadır. Kürdistan gerillası üzerine yaptıkları plan, YJA Star öncülüğünde bozulacak; Pençe-Kilit, onların üzerine gerçekten kilitlenecektir. Türk işgalciliği yenilecek. Kürdistan onlara mezar olacak. Tüm zorlukları biliyoruz, hepsinin bilincindeyiz ve bu bilinçle hareket ediyoruz. Zap’taki son savaşta pişman olacaklar. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.