Herkes evini ve toprağını savunmalı

Kadın Haberleri —

.

.

  • Türk devletinin saldırılarına karşı özsavunmayı güçlendirmeye çağıran Kobanêli kadınlar, herkesi evini, toprağını savunmaya çağırdı.

Türk devletinin, Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik saldırı ve tehditleri sürüyor. Bölgede inşa edilmek istenen huzur, güven ve istikrar ortamını bozmaya çalışan Türk devleti ve ona bağlı paramiliter güçler, halkları birbirine kırdırma politikasını güdüyor.

Türk devletinin işgalci, katliamcı yapısını ve uyguladığı politikaları yakından gören Kobanêli kadınlar, güçlü bir özsavunmaya ihtiyaç olduğunu belirtti.

Her türlü görev hazırız
Kobanêli kadınlardan Nazê Mihemed Ali, topraklarını savunmak için her türlü göreve hazır olduklarını söyledi. Kimsenin dış güçlere dayanmaması gerektiğini belirten Nazê Mihemed Ali şöyle devam etti: “Herkes evini ve toprağını savunmak için üzerine düşeni yapmalıdır. Halkımız, Toplumsal Savunma Güçleri’ne gereken her türlü desteği vermelidir.”

Hiçbir dış güce sırtımızı veremeyiz
Toplumsal Savunma Güçleri Üyesi Sefa Ebdullah, “Hiçbir dış güce sırtımızı veremeyiz. Kimse bizi savunmaz. Ancak biz kendimizi savunabiliriz. YPJ, QSD ve diğer bütün askeri kurumlarımıza bu anlamda destek sunmalıyız. Kendimizi savunmak için hiçbir dış güce ihtiyacımız yok” dedi. 

Herkes özsavunmaya katkı sunmalı
Kobanêli kadınlardan Xanim İbrahim ise özsavunmanın önemine dikkat çekerek, herkesin özsavunmaya katkı sunmasını istedi. Dış güçlerin bölge halkını savunmayacağının belirten Xanim İbrahim, dış güçlere güvenilmemesi gerektiğini söyledi.  

ANHA/KOBANÊ

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.