Hesap sorulmazsa şiddet artar

Kadın Haberleri —

.

.

  • Halep’in Şêxmeqsûd mahallesinde, kadına yönelik şiddete karşı çözüm panelide bilinçli toplumlarda kadına şiddetin olmayacağı belirtilerek, ciddi hesap sorulmaması halinde şiddetin katlanarak artacağı uyarısında bulunuldu.

Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi’ne bağlı Halep’in Şêxmeqsûd mahallesinde sivil toplum kuruşları kadına yönelik şiddete son vermek amacıyla bir panel düzenledi. Panelde sorunların çözümü üzerine tartışmalar yürütüldü.

Çok sayıda kadının katıldığı panelde, kadına yönelik şiddet ve şiddetin türlerini içeren bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Erkek her türlü yolu deniyor

Panelde konuşan Halep sivil toplum kuruluşları Kadın Bürosu Üyesi Sûzan Henan, kadına yönelik şiddetin cinsler arası eşitliğin kabul edilmemesinden kaynağını aldığını belirtti. Henan, bilinçli mücadeleye dikkat çekerek, sorunların üzerine korkusuzca gidilmesi gerektiğini ifade etti. Kadının ve erkeğin bir özgürlük arayışı olması gerektiğini belirten Henan, özgürlük mücadelesinde erkeğin egemen zihniyetinin kadın mücadelesini yok etmek için her yolu denediğine dikkat çekti.

Kadına yönelik şiddet türlerine de değinen Sûzan Henan, şiddet uygulayanlardan ciddi hesap sorulmaması halinde şiddetin katlanarak artacağı uyarısında bulundu. 

Bilinçli toplum kadına şiddet uygulamaz

Halep sivil toplum kuruluşları Kadın Bürosu Üyesi Yara Hesko da kadınların savaş ortamında en ağır bedelleri ödediğini söyleyerek, “Özerk Yönetim Yasama Meclisi, kadınları korumak için birçok kanun çıkardı. Özellikle kadınların ‘şeref’ ve ‘namus’ adı altında katledilmesinin önüne geçmek için katı kurallar içeren kanunlar düzenlendi. Bunlar şiddetin önlenmesinde önemlidir. Ancak temel mücadele kaynağımız toplumun bilinçlendirilmesi olmalıdır. Bilinçli bir toplum kadına şiddet uygulamaz” dedi.

ANHA/HALEP

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.