Hesaplaşacağız; daha güçlü ve örgütlüyüz

Kadın Haberleri —

.

.

  • PAJK Koordinasyonu, Paris Katliamı’nın 11. Yıldönümünde Sakine Cansız (Sara), Fidan Doğan (Rojbîn) ve Leyla Şaylemez (Ronahî) için yaptığı yazılı açıklamada, “2024 yılını kadın özgürlüğünde büyük gelişmelerin yaşanacağı, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlanacağı yıla dönüştüreceğiz" dedi. 

PAJK Koordinasyonu, Paris Katliamı’nın 11. Yıldönümünde Sakine Cansız (Sara), Fidan Doğan (Rojbîn) ve Leyla Şaylemez (Ronahî) için yazılı bir açıklama yayınladı.

“2024 yılını kadın özgürlüğünde büyük gelişmelerin yaşanacağı, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlanacağı yıla dönüştüreceğiz. Hiçbir güç ve komplo bizi bu yüce hedefleri başarmaktan alıkoyamayacaktır” vurgusunda bulunan açıklamada şöyle denildi.

"Paris’te 9 Ocak 2013’te alçakça bir komployla katledilen mücadelemizin direniş sembolü Sakine Cansız yoldaşı, kadın hareketimizin militan kadrolarından Rojbîn ve Ronahî arkadaşlarımızı 12. şehadet yıl dönümlerinde sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz. Yine ikinci Paris katliamında şehadete ulaşan öncülerimizden Evîn-Emine Kara şahsında Kürt sanatçısı Mîr Perwer ve değerli yurtseverimiz Abdurrahman Kızıl’ı saygıyla anıyor, bu katliamların hesabını sorma andımızı yineliyoruz. Mücadelemizin nadide öncülerine yönelik bu karanlık komployu mutlaka açığa çıkaracağımızın sözünü veriyoruz. Yüce şehitlerimizin anısı önünde saygıyla eğiliyor, bir kez daha Paris’te gerçekleştirilen katliamları lanetliyoruz.

Tesadüf değil, komplo!

Partimiz PKK’nin kurucu üyesi, kadın mücadelemizin canlı tarihi ve öncüsü Sara-Sakine yoldaşımız ile birlikte Rojbîn ve Ronahîlerin katledilmesi yüreğimizde sancırken ikinci Paris katliamını yaşadık. 2013’ten bugüne Kurdistan halkı ve kadınları Paris katliamının tüm yönleriyle aydınlatılması için meydanlarda direnmekte, gerçeklerin açığa çıkması için mücadele vermektedir.

Partimizin grup aşamasında ve kuruluşunda yer alan Sakine Cansız, diplomasi çalışmalarını yürüten Fidan Doğan ve gençliğin öncülerinden Leyla Şaylemez arkadaşlarımızın seçilmesi tesadüfi değildir. Rêber Apo ile çözüme dair diyalogun geliştirildiği bir dönemde, Rêber Apo’nun ‘en büyük projem’ dediği kadın özgürlük mücadelesinin üç kuşak temsilini yapan üç kadının, özellikle de direniş ve mücadelesiyle özgür kadın kimliğinin sembolü haline gelen Sakine Cansız’ın seçilmesi bir komplo temelinde gerçekleştirilmiştir.

Saraların direnişiyle başaracağız

Kurdistan Kadın Özgürlük Partisi (PAJK) olarak bu katliamı unutmayacağız ve unutturmayacağız. Kürt halkı, kadınları ve dostları ortaya koydukları ve koyacakları mücadele duruşuyla bu karanlık gerçeği mutlaka aydınlatacaktır.

Tüm karanlıkları ve komploları Sara yoldaşın Apocu militan tavrıyla mutlaka aşacağız. Saraların, Evînlerin, Rojbînlerin, Ronahîlerin, Sêvêlerin, Fatma ve Pakizelerin vasiyeti ve gurur verici direnişleri biz ardıllarını daha büyük bir savaşa davet ediyor. Bu temelde, faşizm ve erkek egemen sisteme karşı, özgürlük tutkusu ve iddiası olan bütün kadınlar, seferberlik ruhuyla mücadeleye sarılmalıdır. Tarihi hesaplaşma için çok büyük gerekçelerimiz var. Başarmak ve yoldaşlarımızın hayallerini zaferle taçlandırmak için ise her zamankinden daha güçlüyüz ve daha örgütlüyüz.

Zafer ve özgürlük bizim olacak

Tıpkı Sara yoldaşımızın Amed zindanında zalimin zulmüne ve ihanetin yüzüne tükürmesi, direnişiyle düşmana diz çöktürtmesi ve onu yenilgiye mahkûm etmesi gibi! Zafer ve özgürlük kesinlikle direnenlerin olacak, faşizm ve komplocu zihniyet yenilecektir!” BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.