‘Heval’ Meryem’in her şeyi suç unsuru

Kadın Haberleri —

Meryem Soylu

Meryem Soylu

  • 81 yaşındaki Meryem Soylu’ya verilen 6 yıl 3 ay hapis cezasının gerekçeli kararında katıldığı yürüyüşler, taziyeler, verdiği demeçler, hatta kitaplar ‘suç unsuru sayılırken, ‘Heval” diye hitap etmesi de ‘örgüt üyeliği’ gerekçesi yapıldı. 

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Aileler ile Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği’ne (MEBYA-DER) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hakkında  “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla yargılanan 81 yaşındaki Meryem Soylu’ya 6 yıl 3 ay hapis cezası verilmişti. 

Verilen cezanın gerekçeli kararı açıklanırken kararda Meryem Soylu’nun 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde katıldığı yürüyüş, dernekte bulunan kitaplar, haber ajanslarına verdiği demeçler ve katıldığı taziyeler suç sayıldı.

İki gizli tanık ifadesi

2021 yılının Mart ayında tutuklandıktan 3 ay sonra tahliye edilen Meryem Soylu hakkında açılan davanın karar duruşması geçtiğimiz ay görüldü. Diyarbakır 5’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Meryem Soylu’ya iki gizli tanık ifadesi ve dernekte bulunan kitaplar somut delil olarak gösterilerek 6 ay 3 ay hapis cezası verildi.

‘Heval’ demesi üyelik gerekçesi yapıldı!

Verilen cezanın gerekçeli kararı ise geçtiğimiz günlerde hazırlandı. Gizli tanık ifadelerinin yer aldığı kararda Meryem Soylu’nun MEBYA-DER’de olduğu süre boyunca ajanslara verdiği demeçler, katıldığı yürüyüş ve taziyelerin yanı sıra yaptığı telefon görümelerinde dernek üyelerine ‘Heval’ (arkadaş) diye hitap etmesi de “Örgüt üyeliği”ne delil gösterildi. Dernek çalışmaları dışında Meryem Soylu’nun katıldığı 25 Kasım yürüyüşü ve 15 basın açıklaması da verilen cezaya gerekçe yapıldı.

JINNEWS/AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.