'Heyecanlı muhabir' yine gözaltında

Kadın Haberleri —

Beritan Canözer

Beritan Canözer

  • JinNews muhabiri Beritan Canözer, hakkında açılan bir soruşturma kapsamında Diyarbakır’da bulunan evine yapılan baskınla gözaltına alınarak emniyete götürüldü. 

 

"Heyecanlı muhabir" Beritan Canözer daha önce Diyarbakır'da haber takip ederken, Aralık 2015'te gözaltına alınmıştı. Dört gün boyunca TEM’de tutulmuş ve makul şüphe kapsamında “heyecanlı olduğu için” gözaltına alındığı açıklanmıştı.

Canözer 19 Aralık’ta çıkarıldığı mahkemece, haber notları ve sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklanmış ve yapılan yargılamada gözaltına alındığı eylemdeki kitleyi yönlendirdiği için 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Canözer hakkında, 2013 ile 2016 arasında sosyal medya yaptığı 4 yorum ve 1 beğeniye “örgüt propagandası” suçlamasıyla dava açılmış 17 Haziran 2020’de 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Canözer en son 5 Nisan’da evine yapılan baskınla yine gözaltına alınmış ve 3 günlük gözaltının ardından serbest bırakılmıştı. Canözer, yaptığı haberlerle 19. Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri'nde Jüri Özel Ödülü'ne layık görülmüştü.

VAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.