Heyva Sor yardım kolileri hazırlıyor

Yurt Dışı Haberleri —

Heyva Sor

Heyva Sor

  • Yaklaşık 30 yıldır yardımsever insanlar ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü görevi gören Heyva Sora a Kurdistanê, Ramazan ayı dolayısıyla fitre ve zekat kampanyası düzenliyor. Toplanan yardımlar ailelere gıda ve temel yaşam malzemesi olarak ulaştırılacak.

 

ERKAN GÜLBAHÇE

Kürdistan’ın dört parçasında devam eden yoğun savaşın yanı sıra bir yılı aşkındır tüm insanlığı esir alan koronavirüs nedeniyle bu sene yapılacak fitre ve zekat yardımları ihtiyaç sahipleri açısından daha fazla önem kazanıyor. Heyva Sor a Kurdistanê Sözcüsü Murat Vargün, Kürdistan’da yaşanan savaşlar, saldırılar, doğal afetler, fakirlik ve hastalıklar nedeniyle milyonlarca insanın ayakta kalabilmek için büyük bir yaşam mücadelesi verdiğini belirtti. Vargün, "Muhtaç ve mağdur durumdaki herkesin insani ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen kurumumuz, 29 yıllık süre zarfında çok sayıda kampanya düzenleyerek halkımızın yaralarını sarmıştır" diye konuştu.

Birçok hizmet sunulmuştur

"Bu kampanyalarda gelen yardımlarla, gıda, sağlık, hastane, barınma, mağduriyet yaşanan bölgelerde acil ihtiyaç duyulan bölgelere gıda yardımı, ilaç dağıtımı, ambulans, muayene ve tedavi, tıbbi cihaz desteği, rehabilitasyon ve yerinden edilen insanlara kamplar kurmak gibi hizmetler sunmuştur" diyen Vargün şöyle devam etti: "Her sene olduğu gibi bu sene de Ramazan ayı dolayısıyla Heyva Sor a Kurdistan olarak fitre ve zekat kampanyasına düzenliyoruz. Özellikle bu sene yaşanan acılardan dolayı Avrupa’daki halkımızın Heyva Sor a Kurdistanê aracılığıyla gönderecekleri fitre ve zekâtları daha da önem arz etmektedir."

Yardım kolileri hazırlanacak

Vargün, fitre ve zekat kampanyasında toplanan yardımlar Kürdistan’daki yerel komisyonlarının aracılığıyla tespit edilen muhtaç ailelere içinde gıda ve temel yaşam malzemeleri gibi ihtiyaçların bulunduğu yardım kolileri hazırlanarak ulaştırılacağını belirtti. Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılara seslenen Vargün, “Ramazan ayında unutulmaması gereken insani görevlerin başında muhtaç insanlara yardım elini uzatmak gelmektedir" diyerek şu çağrıda bulundu: "Kürdistan’da saldırılar ve işgal nedeniyle yerlerinden edilmiş yüz binlerce insan ve yine egemenler tarafından yoksullaştırılmış, işsiz bırakılmış, doğası ve tüm zenginlikleri talan edilmiş milyonlarca insan mevcut iken koronavirüs nedeniyle alınan sokağa çıkma yasağı, işyerlerinin kapanması virüs gibi tedbirler de yardıma muhtaç insanların sayısını daha da artırmıştır. Halkımız her zamandan daha fazla yardımlarınıza ihtiyaç duymaktadırlar. Halkımızın yardım beklentilerini ve umutlarını yerine getirelim ve yaralarını saralım. Ramazan ayındaki görevlerimizi getirmek için gelin el ele verilim ve muhtaç insanlarımıza yardım elimizi uzatalım."

Nasıl katılabilirsiniz?

Çeşitli biçimlerde kampanyaya katılmanın mümkün olduğunun altını çizen Vargün şu ayrıntıları paylaştı: “Tüm kurumlarımızın banka hesapları www.heyvasor.com  adresindeki web sayfamızda, Yeni Özgür Politika gazetesinde yayınlanan reklamlarımızda, aynı zamanda sosyal medya hesaplarımızda var. Fitre ve zekatlarını bağışlamak isteyen halkımızın alanlarda çalışma yürüten Heyva Sor a Kurdistan çalışanlarına makbuz karşılığı elden yardım edilebilecekleri gibi, alanlarda çalışma yürüten Heyva Sor a Kurdistan çalışanlarından fitre ve zekat zarflarını alıp, içine yardımlarını koyup tekrardan çalışanlarımıza vererek kampanyaya katılabilirler.” Ayrıca, Paypal ödeme sistemi üzerinde  www.paypal.com/paypalme/heyvasoruk adresinde yardım etme imkanları da mevcut.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.