Hizaya girmeyeceğiz!

Kadın Haberleri —

Kampüs Cadıları

Kampüs Cadıları

  • AKP-MHP iktidarının kadına yönelik faşizan uygulamaları öğrenci yurtlarına kadar yansıdı. İzmir Cihannüma Öğrenci Yurdu’nda öğrenci kadınların bahçede, kantinde, yemekhanede pijama giymesi yasaklandı. Kampüs Cadıları yasağı şortlu, pijamalı protesto etti.

İzmir Cihannüma Öğrenci Yurdu’nda geçtiğimiz günlerde kadın öğrencilerin oda dışında, kantin, bahçe, yemekhane gibi alanlarda pijama giymesinin yasaklanmasına karşı Kampüs Cadıları yurt önünde şortlu, pijamalı basın açıklaması gerçekleştirdi.

‘Yurtlarımızda ahlak bekçilerine hesap vermeyeceğiz, nerede ne istersek onu giyeriz’ yazılı pankartın taşındığı açıklamada kadınlar sık sık “Ne istersek giyeriz size ne” “susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz” sloganları attı. Açıklamada, basın metnini Rozana Urkun ve Melodi Zengin okudu.

Ayrımcı tutumları kabul etmiyoruz

Yasağın, ‘ahlak kurallarına uymayan şeyler giyildiği, yurda giren erkeklerin rahatsız olduğu’ gibi iddialarla konulduğu ifade edilen açıklamada, “Biz kadınlar yaşam alanlarımız olan yurtlarda dilediğimiz gibi giyinebilmek istiyoruz. Oysa KYK yurtlarında en temel haklarımıza bile erişemiyor, kalabalık odalarda salgın hastalık kurallarına uymayan bir şekilde kalıyoruz. Nitelikli bir barınma hizmetine bile erişemiyorken mecburiyetten kaldığımız bu yurtlarda bir de ahlak bekçileriyle uğraşmak zorunda kalıyoruz. Erkek öğrencilerin ne giydiğine karışmayan, giriş çıkış saatlerini sınırlamayan yurt yönetimleri, biz kadın öğrencilerin yaşamlarını sınırlamakta, bizlerin seçimlerine ve yaşam tarzlarına karışmakta ısrarcı. KYK’nın kadın yurtlarında uygulamaya çalıştığı bu cinsiyetçi ve ayrımcı tutumları kabul etmiyoruz” denildi.
 
Cinsiyet eşitliğinin olduğu yurtlar istiyoruz

Kadınların cinsiyetçi, ahlakçı ve ayrımcı uygulamalarla hizaya sokulamayacağı dile getirilen açıklamada, hiçbir dayatmanın kabul edilmeyeceği belirtildi. “Yurtlarımızda pijama da giyeceğiz, istediğimiz şekilde de davranacağız” diyen Kampüs Cadıları, “Genç kadınları karşınıza almamanızı öneriyoruz!” açıklamasında bulundu. Açıklamada şöyle denildi: “Bizlere karşı dayatmalarınız, baskılarınız arttıkça karşınızda güçlenen ve büyüyen bir kadın mücadelesi, kadın dayanışması bulacaksınız. Güvende olduğumuz, ayrımcılığa uğramadığımız, cinsiyet eşitliğinin olduğu yurtlar istiyoruz.” 

JINNEWS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.