Hozat’ta yangın yayılıyor

  • Tunceli Valiliği Hozat’ta süren yangının asılsız olduğunu savunurken, gazeteci Hüseyin Yaşar Sezgin yangının bulunduğu bölgeye giderek, “Yangın yayılıyor” dedi.

Dersim’in Hozat ilçesine bağlı Amutka mevkiinde 9 Mayıs günü başlatılan askeri saldırının ardından bölgede ormanlık alanda çıkan yangın sürüyor. Yangının söndürülmesi için herhangi bir müdahalede bulunulmuyor.

Tepkilere karşı Orman Genel Müdürlüğü “haberlerin asılsız” olduğunu iddia etti. Tunceli Valiliği de yaptığı açıklamada yine orman yangının olmadığını belirtse de 5 gündür sürüyor.

Tunceli Valiliği’nin yaptığı açıklama şöyle: “Dün akşam saatlerinden itibaren bir kısım Twitter ve sosyal medya hesaplarında kamuoyunu yanılmak amacıyla “DersimYanıyorSesVer” hastag’ı altında paylaşımlar yapılmaktadır. Yapılan paylaşımlar dikkatle incelendiğinde paylaşımlardaki görüntülerin büyük bir kısmının farklı ülkelerde geçmişte meydana gelmiş yangınlara ait olduğu, içlerinden sadece bir kaçının ilimize ait eski, küçük örtü yangınlarına ait görüntüler olduğu kolaylıkla anlaşılacaktır. Hali hazırda ilimizde süren bir orman yangını bulunmamaktadır. Ayrıca hemşerilerimiz bizden daha iyi bilecektir ki, mevsim şartları itibariyle ilimizin bitki örtüsünün durumu da göz önüne alındığında, paylaşımlardaki büyüklükte bir orman yangının olması ve uzun süreli devam etmesi mümkün değildir.”

Gazeteci Sezgin yalanladı

Orman yangınının bulunduğu bölgeye giden gazeteci Hüseyin Yaşar Sezgin, sosyal medyada yaptığı paylaşımda orman yangınının devam ettiğini söyledi. Sezgin şunları aktardı: “Şu an Dersim’in Hozat ilçesinde bulunan Amutka mevkiindeyiz.  Görüldüğü gibi orman yangını halen devam ediyor. Birçok sivil toplum ve çevre örgütü yangının durdurulması için paylaşımda bulundular. Buranın görüntüsünü yayınladılar. Gördüğünüz üzere 5 gündür yangın sürüyor. Sabahları tam görünmüyor olsa da, akşam üzerine doğru havanın tam sıcağını yedikten sonra bir şekilde bu yangın yayılıyor ve dumana tütmeye devam ediyor.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.