
HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve Türk ordusunun saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Şu detaylar paylaşıldı:
* Hakkari’nin Şemzînan alanında bulunan Konserve tepesindeki askerlere yönelik 6 Kasım günü saat 08.00-09.00 arasında ağır silahlarla eylem yapıldı; 1 asker öldürüldü.
* Aynı gün öğleden sonra Tepê Çeta’da konumlanan askerlere yönelik havanlarla eylem gerçekleştirildi; 1 A-4 ağır silah mevzisi imha edildi, ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilemedi.
* Oremar alanındaki Elîşêr tepesinde yönelik 6 Kasım günü saat 15.00 - 15.30 arasında yapılan eylemde 3 mevzi imha olurken; ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilemedi. Ertesi gün sabah saatlerinde RPG-7 roketleri ile vuruldu, ölü ve yaralı sayısı belirlenemedi.
* Çelê’ye bağlı Koordine tepesine de 6 Kasım günü havanlarla eylem yapıldı. Ölü ve yaralıları olar TC ordusu, eylemde sonra Küçük Cilo alanını obüs ve havanlarla bombaladı. 7 Kasım günü saat 07.00’deki suikast eyleminde ise 1 asker öldürüldü.
* Hakkari’ye bağlı Meskan tepesinde yol çalışması yapan TC ordusuna yönelik 6 Kasım’da eylem yapıldı. Saat 11.30’da kepçe üzerinde bulunan asker suikast edilerek öldürüldü. Tepede toplanan 7 asker ferdi silahlarla vuruldu; 1 asker öldürüldü, 1 asker de yaralandı.
* Türk savaş uçakları, 6 Kasım günü saat 19.00 - 22.00 arasında Xakurke alanına bağlı Lolan suyu çevresi, Lelikan, Kelaşin ve Geliyê Reş mıntıkalarını; saat 18.00 - 20.00 arasında Avaşin alanına bağlı Mervanos mıntıkasını; saat 19.00 - 19.30 arasında Erguş köyünü; 6 Kasım günü saat 19.20 - 19.50 arasında Garê alanına bağlı Bergarê mıntıkasında bulunan Kanîsarkê köyü çevresini; saat 11.30 - 12.00 arasında Zap bölgesine bağlı Sıpê köyünü ve Şehit Munzur tepesinin yamaçlarını bombaladı.
ANF / BEHDİNAN