HPG Anakarargah Komutanlığı, Batman olayı ile ilgili dün detaylı açıklamada bulundu. HPG, “26 Eylül günü Batman’da yaşanan olayda yaşamlarını kaybeden Mizgin ve Sultan Doru isimli insanlarımızın katledilmesi tamamen AKP polisleri tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu olayla uzaktan ve yakından herhangi bir alakamız yoktur” dedi.

Olayın aslı anlatıldı
HPG Anakarargah Komutanlığı, „yaşanan olayın aslı şöyledir“ diyerek şu bilgileri verdi: „26 Eylül 2011 tarihinde Batman merkeze 2 kişilik bir gerilla timimiz eylem amaçlı bir aracı gasp ederek şehir merkezine girmişlerdir. Eylem timimiz eylem yapacağı yeri keşfetmeye çalışırken, fark edilip deşifre oluyor. Deşifre oldukları için de şehir dışında bulunan bir inşaata giderek orada gizlenmişlerdir. Arkadaşlarımızın gasp ettiği aracın sahibi polise ihbarda bulunmuş ve ardından Türk polisi eylem amaçlı gasp edilen bu aracı aramaya başlamış ve şehir merkezinde bir panik havasına girmiştir. Deşifre olduklarını fark eden arkadaşlarımız, aracı başka bir noktaya bırakarak şehir dışında bulunan bir inşaata giderek orada gizlenmiştir. Arabanın bulunduğu yere gelen AKP polisleri aracı görür görmez yaylım ateşine tutmuştur.

Anne ve kızı hunharca katledildi
Bu sırada oradan geçen Doru ailesinin de içinde bulunduğu aracı da tarayan AKP polisleri, Mizgin ve Sultan Doru isimli insanlarımızı hunharca katletmiştir. Bu olay yaşandıktan iki saat sonra arkadaşlarımızın gizlenmiş olduğu şehir merkezi dışındaki inşaata AKP polisleri gelerek, orada gizlenen gerillalarımızla bir çatışma yaşanmıştır.

Ölenlerden biri inşaat işçisi
Yaşanan bu çatışmada Mahsum ve Bager kod isimli 2 yoldaşımız kahramanca çatışarak şehit düşmüştür. Burada inşatta çalışan ve ismini netleştiremediğimiz bir vatandaş da işgalci TC polisleri tarafından vahşice katledilmiştir.”

İkisi de gerilla

HPG hayatını kaybeden gerillalardan birinin kimlik bilgilerini de açıkladı:1990 Silvan/Diyarbakır doğumlu, 2008 Diyarbakır katılımlı, Bager Andok kod adlı Mehmet Şakir Yavaş.

„Mahsun“ kod adlı diğer gerillanın sicil bilgilerinin ise en kısa zamanda açıklanacağı bildirildi.

ANF/BEHDİNAN