HPG’li Dara hastanede

.

.

  • Türk İçişleri Bakanının askeri operasyonda yaşamını yitirdiğini açıkladığı ve ortaya çıkan fotoğraflarda yaralı olduğu görülen HPG'li Abdulsıttar Özer'in (Dara Zagros), Amed’de yaralı olarak kaldırıldığı bir hastanede olduğu öğrenildi.

14 Nisan’da Amed’in Lice ilçesine bağlı Dibek (Dêrxus), Arıklı (Huseynik) ve Karahasan mahalleleri ve bağlı mezralarında Türk ordusunun başlattığı operasyon devam ediyor. Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, biri “turuncu kategoride” yer alan iki HPG’linin yaşamını yitirdiğini açıklamıştı. Ancak dün bazı sosyal medya hesaplarında çıkan bir fotoğrafta yaşamını yitirdiği belirtilen 2 HPG'liden Abdulsıttar Özer'in, askerlerce yaralı olarak yakalandığı ve elleri kelepçeli bir şekilde fotoğrafının çekildiği ortaya çıktı.
 
Aile ısrar etti yaşadığı anlaşıldı
Operasyonun ikinci gününde Wan’dan Amed’e gelen Özer ailesi, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’na başvurda, Dara Zagros’un akıbetini sordu. Herhangi bir bilgi alamayan aile, Özer’in yaşamını yitirdiği iddiasıyla DNA testi için Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’na başvurdu. 
DNA testi için işlemler tamamlandıktan sonra ailenin avukatları, savcıyla görüştü. Yetkili savcı, HPG’li Özer'in yaşamını yitirmediği, yaralı olarak yakalandığı ve hastanede tedavi altında olduğu bilgisini verdi. 
 
Savcı avukat ve aile görüşmesine engel oldu 
Avukatlar ve ailenin, Özer ile görüşme gerçekleştirme talebi, savcı tarafından güvenlik gerekçesiyle reddedildi. Bunun üzerine avukatlar, HPG’li Özer ile görüşme gerçekleştirebilmek için Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.
 
Ailesine bilgi verilmiyor 
Ağabeyi İbrahim Özer, kardeşinin hangi hastanede olduğu ve sağlık durumuna ilişkin kendilerine bilgi verilmediğini belirterek, nöbetçi mahkemeye yapılan başvuru sonucunu beklediklerini söyledi.
 
Lice’ye götürülecek
Amed’de hangi hastanede tedavi altına alındığı öğrenilemeyen HPG’li Özer’in, tedavi işlemlerinin ardından Lice Jandarma Komutanlığına götürüleceği belirtildi. AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.