Hukuk ortadan kalkmış

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran

  • Polisin saldırı ve tehdidine maruz kalan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, “Bir polis karşıma geçip, ‘seni çivilerim’ deyip beni ölümle tehdit edebiliyorsa bu ülkede adalet, hukuk ortadan kalkmış demektir” dedi. 

ERDOĞAN ALAYUMAT/İSTANBUL

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Genel Merkez binaları önünde yapılmak istenen provokasyonun ve polisin kendisine dönük tehdidininin, bombalı saldırılardan parti binalarının basılmasına kadar 2015’ten beri farklı biçimlerde devam eden politikanın parçası olduğunu söyledi. 

“İktidarın provokatif eylemlerine hizmet eden kişiler HDP’ye saldırı konseptinin bir parçası olarak kullanılıyor” diyen Başaran, “Diyarbakır’da, Van’da, İzmir’de bu tür kişilerin partimize dönük provokasyon girişimlerine şahitlik ettik. Nihayetinde bu provokasyonlar İzmir’de Deniz Poyraz’ın katledilmesiyle sonuçlandı. İktidar belli kişileri partimizin önüne göndererek, partimizi kriminalize etme politikasını sürdürüyor. Yürütülen çatışmalı sürecin, savaş siyasetinin sonucunda asker de gerilla da yaşamını yitiriyor. İktidar bu acıların sorumluluğunu HDP’ye yüklemeye çalışıyor. Partimiz önünde yapılan eylemlerin demokratik tepkiyle alakası yok. Ankara Emniyeti şahsında İçişleri Bakanlığı’nın bu eylemlerin düzenleyici olduğu netleşmiştir” diye konuştu.   

Genel Merkez önüne konulan çelengi polisin koruduğunu dile getiren Başaran, “Sanki Ankara polisi partimizin önünde eylem yapıyormuş gibi bir görüntü vardı. Algı operasyonu ve provokasyon: işte iktidarın elinde tek kalanlar bunlar” dedi.  

Türkiye’yi çeteler yönetiyor

“Ben bu ülkenin üçüncü büyük partisinin milletvekiliyim. Bir polis karşıma geçip, ‘seni çivilerim’ deyip beni ölümle tehdit edebiliyorsa bu ülkede adalet, hukuk ortadan kalkmış demektir” diye konuşan Başaran, şöyle devam etti: “Demek ki bu ülkede bir çete yönetimi vardır. Partimiz önündeki süreç de bize bunu bir kez daha gösterdi. Bu sıradan bir tehdit değildi, bir ölüm tehdidiydi. Bunun ne gibi sonuçları olduğunu hepimiz geçmişten biliyoruz.”

Böyle devam edemez

7 yıldır yürütülen bütün saldırı konseptlerinde kaybedenin AKP-MHP iktidarı olduğunu söyleyen Başaran, “Yine en büyük kaybeden onlar olacaktır. Türkiye’de bir hukuk düzeni yok ama bu düzen böyle devam etmeyecek. O açıdan gerekli hukuki girişimlerde bulunacağız. Belki bugün bu girişimlerin bir sonucu olmaz ama gün gelir bu kişiler adalet önünde hesap verecekler” dedi. 

İktidarın oyunu

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol ise partilerine yapılmak istenen provokasyonun iktidarın bir oyunu olduğunu söyledi. Çocukları PKK’ye katılan ya da cezaevinde olan yüzlerce aileye giden polisin, “Çocuklarınızı bulmak için HDP il binaları önüne gidin biz size gereken yardımı yapacağız” şeklinde zorladığını hatırlatan Birol, “HDP önünde bekletilenlerin yaptığı her türlü provokasyon girişimini teşvik ediyor” dedi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.