Hüseyin Çelebi Edebiyat Etkinliği'ne doğru

Toplum/Yaşam Haberleri —

HUSEYIN CELEBI

HUSEYIN CELEBI

  • Yekîtiya Xwendekarên Kurdistan (YXK) ve Jinên Xwendekarên Kurdistan (JXK) tarafından 1993 yılından itibaren her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hüseyin Çelebi Edebiyat Etkinliği için başvurular başladı.

Yekîtiya Xwendekarên Kurdistan (YXK) ve Jinên Xwendekarên Kurdistan (JXK) tarafından 1993 yılından itibaren her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hüseyin Çelebi Edebiyat Etkinliği için başvurular başladı.

Korona virüs salgını nedeniyle geçen yıl yapılamayan 28. Hüseyin Çelebi Edebiyat Etkinliği'ne katılım başvuruları 15 Eylül'e kadar devam edecek. Jüri tarafından yapılan değerlendirmede derece alan eserler, Ekim ayında Freiburg'da düzenlenecek olan ödül töreninde açıklanacak.

YXK'nin 30. yılı dolayısıyla bu sene farklı bir programla kutlanacak olan etkinliğin içeriği daha sonra dijital medya hesaplarından ilan edilecek.

Katılım koşulları

Hazırlık komitesi tarafından açıklanan katılım koşulları ise şöyle:

  •  Etkinliğe gönderilecek şiir ve öyküler için katılım dili Kürtçe (Kurmancî, Kirmanckî, Soranî), Almanca, İngilizce ve Türkçe'dir.
  • Eserler daha önceden hiçbir yerde yayınlanmamış olmalıdır.
  • Her katılımcı, etkinliğe yalnızca 1 şiir ya da 1 öykü ile katılabilir.
  • Katılımcıların eserlerini kısa özgeçmişleri ve iletişim bilgileri ile birlikte en geç 15.09.2021 tarihine kadar aşağıda verilen posta veya E-Mail adreslerine göndermeleri gerekmektedir. 

Eserlerin gönderileceği adresler:

E-Posta adresi: huseyincelebi2021@protonmail.com

Posta adresi: Kehler Str. 29, 79108 Freiburg im Breisgau

Ayrıntılı bilgi için:

info@yxkonline.de

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.