İç Güvenlik binasına saldırı

.

.

  • Türk ordusu, Qamişlo’da İç Güvenlik Güçleri’ni SİHA ile hedef aldı; dört İç Güvenlik üyesi şehit oldu, biri yaralandı.

İşgalci Türk ordusu, dün Cizîrê Kantonu'nun Qamişlo kentindeki Mahata Mahallesi'nde bulunan İç Güvenlik Güçleri binasını hedef aldı. Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri, saldırıya ilişkin resmi internet sitesinde şu açıklamayı paylaştı: “İşgalci Türk ordusunun bölgeye yönelik geliştirmiş olduğu sistematik saldırılarda, Qamişlo’nun doğusunda bulunan İç Güvenlik Merkezi’mizin sabah saatlerinde (2 Şubat) Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile hedef alınması sonucunda dört arkadaşımız şehit oldu, bir arkadaşımız da yaralandı.

Güçlerimizden bir grubumuz, Hol Kampı’nda devam eden İnsani ve Güvenlik Operasyonu’nun üçüncü aşamasının 7. gününde, operasyon gücüne katılan İç Güvenlik Güçlerinin ihtiyaçları doğrultusunda bazı malzemeleri karşılamak için Qamişlo’daki İç Güvenlik Güçleri Merkezi’ne geldikleri esnada işgalci Türk ordusu tarafından hedef alındı.

İşgalci Türk devleti, DAİŞ ailelerinin bulunduğu Hol Kampı’nda devam eden operasyonunun önünü almak için İç Güvenlik Güçlerimizi hedef alıyor. Bu saldırılarla DAİŞ'i açık bir şekilde desteklediğini göstermektedir. Daha güçlü bir irade ve kararlılıkla bölgemizi koruyacağımızı belirtiyoruz.” QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.