ICOR 1. Kadın Konferansı gerçekleşti

Kadın Haberleri —

Foto:ETHA

Foto:ETHA

  • Devrimci Parti ve Örgütlerin Enternasyonal Koordinasyonu (ICOR) 18 örgütün katılımıyla 1. Kadın Konferansı’nı Almanya’da gerçekleştirdi.

Birçok devrimci parti ve örgütten oluşan ICOR, 1. Kadın Konferansı’nı Almanya’da gerçekleştirdi.

ETHA’nın geçtiği habere göre ICOR, (Devrimci Parti ve Örgütlerin Enternasyonal Koordinasyonu) 1. Kadın Konferansı'na Meksika, Arjantin, Bangladeş, Fransa, Hollanda, Almanya, İngiltere ve Afganistan'ın da dahil olduğu 16 ülkeden 18 örgüt katıldı. Konferansa Türkiye’den MLKP/Komünist Kadın Örgütü (MLKP/KKÖ), Komünist Gençlik Örgütü ve TKP-ML'den temsilcileri yer aldı.

Kadınlar örgütleri konferansı selamladı

Vize engeli nedeniyle Asya’dan kadın örgütleri konferansa katılamazken, Afganistan’dan Rawa, Tunus’tan Dünya Kadın Konferansı Örgütleme Komitesi birer mesaj gönderdi. Dünya Kadın Konferansı Örgütleme Komitesi mesajında, kadınları 4 Eylül'de Tunus'ta başlayacak konferansa davet etti.

Rojava'dan Demokratik Özerk Yönetim Cizirê Bölgesi Kadın Koordinasyonu Temsilcisi Evîn Paşo ve Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) Temsilcisi Fadya Sido da konferansa video mesaj gönderdi. 

Sorunlar tartışıldı

Birçok konunun tartışıldığı konferansta kadına yönelik artan şiddet, kadın erkek arasındaki ücret eşitliği, çocuk “evlilikleri”, savaşın yarattığı tahribatlar ele alındı. Ukrayna’daki savaşa dikkat çekilen konferansta barış mücadelesinin büyütülmesi gerektiğini vurguladı.

Rojava Devrimi selamlandı

Rojava Devrimi’nin selamlandığı konferansta, faşist Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik işgal tehdidine dikkat çekilerek şöyle denildi:”Rojava’daki kadınların kazanımları emperyalizmin dünyayı açık bir krize sürüklediği bu karanlık dönemde bir umut ışığıdır. Biz kadınların Rojava’ya ihtiyacı var, Rojava’nın da bize ihtiyacı var.”

Kadın Koordinasyonu kurulacak

Konferansın sonuç bildirgesinde ICOR merkezinde bir kadın koordinasyonu kurulması kararı alındı. Konferansta demans hastalığına rağmen serbest bırakılmayan Aysel Tuğluk'un durumuna da dikkat çekildi. ICOR bildirgesinde, Meksika'dan İran'a kadar tüm siyasi tutsakların serbest bırakılması çağrısında bulunuldu.

HABER MERKEZİ

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.