Yerlerine kayyum atanan Özalp Belediye Eşbaşkanları Handan Bağcı ve Şerafettin Özalp ile Belediye Başkan Yardımcısı Okan Bayram, kesinleşen 2'şer yıllık cezaları nedeniyle tutuklandı. Belediye eşbaşkanlıkları düşürülen Bağcı ve Özalp'e 5 yıl siyaset yasağı da getirildi.
Van’ın Özalp Belediye Eşbaşkanları Handan Bağcı ve Şerafettin Özalp ile Belediye Başkan Yardımcısı Okan Bayram hakkında 6-8 Ekim Kobanê serhildanı nedeniyle verilen 2’şer yıl hapis cezası, Erzurum İstinaf Mahkemesi tarafından onandı. Belediye eşbaşkanlıkları düşürülen Bağcı ve Özalp'e ayrıca 5 yıl siyaset yasağı da getirildi. Cezaları kesinleşen 3 siyasetçi dün cezaevine gönderildi. Eşbaşkanlardan Handan Bağcı, Van T Tipi Kapalı Cezaevi’ne, Belediye Eşbaşkanı Şerafettin Özalp ile Belediye Başkan Yardımcısı Okan Bayram ise Van Açık Cezaevi’ne götürüldü.
Güç zehirlenmesi yaşayan aciz
Eşbaşkanlar cezaevine götürülmeden önce Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuştu. Eşbaşkanlardan Şerafettin Özalp, verilen cezaların hükümetin aciziyetini gösterdiğini söyledi. Güç zehirlenmesi yaşayan iktidara halkların 24 Haziran'da en iyi cevabı vereceğini dile getiren Özalp, “Hükümet ‘bu seçimde nasıl başarılı çıkarabilirim, bu dikta rejimini nasıl inşa edebilirimin’ telaşı içerisinde. Bu seçim, dikta rejiminin alaşağı edilmesi için en büyük fırsattır. Halklar gereken cevabı verecektir” dedi.
Eşbaşkan Handan Bağcı ise verilen cezanın muhalifleri susturma amacını taşıdığını belirtti. Bağcı, “Verilen cezalar, adaletin işlemediğini gösteriyor. Suçlar kişinin kimliğine göre değişebiliyor. Mensup olduğu partinin durumuna göre bu tür ufak tefek şeyler cezaya dönüştürülebiliyor” dedi.
Cezanın onanması şaşırtmadı
Cezaların bu dönemde onaylanmasının kendilerini şaşırtmadığını söyleyen Bağcı, şöyle devam etti: “Geldiğimiz siyasi gelenekten biliyoruz. Halkı korkutma, sindirmeye yönelik politikalar izleniyor. Erzurum İstinaf Mahkemesi’nde onaylanan cezamız, adaletin nasıl kişiye göre yorumlandığını gösteriyor.”