İktidar ile pişti olan muhalefet 

Forum Haberleri —

Altılı Masa

Altılı Masa

  • HDP’nin kendi adayını çıkarma kararı en çok ‘Aman HDP ile yan yana görünmeyelim’ diyen kesimleri rahatsız etti. HDP’yi çantada keklik olarak gördükleri için gösterdikleri bu tavır ellerinde patladı, el-ayakları birbirine dolandı.

OKTAY CANDEMİR

HDP’nin kendi adayını çıkarma kararı en çok ‘Aman HDP ile yan yana görünmeyelim’ diyen kesimleri rahatsız etti. HDP’yi çantada keklik olarak gördükleri için gösterdikleri bu tavır ellerinde patladı, el-ayakları birbirine dolandı.

Ne demişti Apê Musa: “ Kürt’e düşen direnmektir”…  Halbu ki Kürtlerin 30 yıldır nasıl direndiğini en çok Meral Akşener biliyor. Sen o kadar Kürt’ü öldür, içeri at ve yıllar sonra öldürdüğün Kürtlerin oyu ile başbakanlık hayalleri kur. Başka bir emriniz (!) var mıydı? Yok öyle bir dünya Meral Hanım! “Destur” diyoruz size. Kürtler size karşı da direniyor.

Hele CHP’ye ne demeli! İki yıl önce siz değil miydiniz, genel merkezinizde sizi ziyaret eden HDP’liler ile çıkışta görüntü vermekten kaçınan. “Görüşelim ama Tayyip duymasın” diye köşe bucak saklanan!

Sitem etmeyin, sizin sitem etmeye hiç hakkınız yok. HDP yeri geldiğinde kendi adayıyla seçimlere girer. Bundan gocunmayın, rahatsız da olmayın. Bu işi bu noktaya getiren sizsiniz. Kürtlerin her şeye rağmen sırf iktidarın zulmü yüzünden alternatifsiz olduğunu ve ne olursa olsun sizin peşinizden geleceğini düşünüyorsanız bu tam anlamıyla siyasi aymazlıktır.

HDP bu çıkışıyla sadece denklemi bozmadı aynı zamanda muhalefetin siyasi ezberini de bozmuş oldu. 1 yılda 10 defa toplanan ama ülkenin en önemli sorunu olan Kürt sorununa bakış açısını ya da çözüm projesine ilişkin tek kelime etmeyen muhalefet eğer gerçekten Erdoğan’ı yenmek istiyorsa daha ciddi ve tutarlı olmak zorunda. HDP’nin bu yaklaşımı Millet İttifakını daha fazla düşünmeye ve ciddi sorunlara ilişkin projeler üretmeye zorlayacaktır.

Bu ülkede son 70 yıldır tek başına iktidar olan partilere bakın, hepsi de Kürtlerin desteği ile en yüksek oy oranlarına ulaştılar. Kürtlerin oyu olmadan muhalefet şuradan şuraya gidemez.

Ve HDP ortak bir aday için elinden gelen tüm çabayı gösterdi. Muhalefet buna pek yanaşmadı. HDP’de kendisine oy veren 6 milyon insanın taleplerini hayata geçirmekle mükellef bir siyasi partidir. CHP’nin tabanı tabanda, HDP’nin tabanı nedir? Elbette HDP’de buna göre bir politika belirleyecek. Tabanının da görüşlerini dikkate alarak kendi adayını çıkarma kararı aldı. Kim gocunacak, kim rahatsız olacak, bu çok önemli değil.

HDP sanal değil, gerçek bir ittifak istiyor. Selahattin Demirtaş’ın dediği gibi: “HDP seçimlerde birilerini destekleme derneği değil” 

HDP doğru bir hamle yapmış ve doğru bir karara vermiştir. Türkiye’nin tek gerçek muhalefet partisi HDP, sahte muhalefete “Hadi buyurun, göreyim sizi” diyerek resti çekmiştir. Birbirinden farkı olmayan ve kendine 6’lı masa diyen “iktidar ile politikada pişti” olan partilerin şimdi düşünme vaktidir. İyice bir düşünün ve HDP’nin kapısını öyle çalın. O masada ülkenin kaderi ile oynamayı bırakın, ülkenin sorunlarına çözüm üretin.

Nasrettin Hoca, çalışmış çabalamış, komşusuna olan borcunu bir türlü ödeyememiş. Eşi de sürekli; “Bu borcu nasıl ödeyeceğiz bey” diye söylenip Hocayı iyice huzursuz edermiş. Hoca, düşünmüş taşınmış işin içinden de çıkamamış bir türlü! Düşünmekten uykuları kaçmış. Kalkmış gitmiş gece yarısı komşunun kapısı çalmış. Pijamalarıyla hocayı karşısında gören komşusu şaşırmış: “Hayrola Hoca!”

Hoca: “Benim sana olan borcum var ya! Çok düşündüm, Onu ödeyemeyecem! Der, sonra da çeker evine gider… Eşi sorar: “Sen ne yaptın bey”, “Borcumu ödemeyeceğimi söyledim” eşi, “Bunu niye yaptın” diye sorunca; hoca şöyle der:  “Biraz da o düşünsün!”

Hep biz düşünecek değiliz ya, şimdi biraz muhalefet düşünsün.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.