İmralı'da yasalara uyun

HDP Milletvekillerinin Adalet Nöbeti

HDP Milletvekillerinin Adalet Nöbeti

  • Demokrasi ve barışın önündeki en büyük engelin İmralı’daki tecrit olduğunu belirten HDP Agirî Milletvekili Abdullah Koç, Anayasa ve yasalara uygun görüşme talebinin karşılanmasını istedi.

Demokrasi ve barışın önündeki en büyük engelin İmralı’daki tecrit olduğunu belirten HDP Agirî Milletvekili Abdullah Koç, Anayasa ve yasalara uygun görüşme talebinin karşılanmasını istedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüştürülmesi için başlattıkları Adalet Nöbeti, 29. gününde devam ediyor. Milletvekilleri Ali Kenanoğlu, Kemal Peköz, Muazzez Orhan, Abdullah Koç ve Erdal Aydemir, dün “Tecrit insanlık suçudur”, “İmralı’da görüşme sağlansın” yazılı dövizlerle, Meclis önünde açıklama yaptı.

HDP Agirî Milletvekili Abdullah Koç, tecridin insanlık suçu olduğun belirterek, “Maalesef 22 aydır Sayın Öcalan ve diğer mahpuslar aileleri ve avukatlarıyla görüştürülmüyor. Türkiye’de mevcut infaz hukuku da askıya alınmış durumda. Anayasa'nın ‘eşitlik hükümleri’ İmralı’da uygulanmıyor. Halk, aileler merak içinde. Uzun bir süredir bu tecrit Türkiye halkları ve siyasetine uygulanıyor” dedi.

Koç, şöyle konuştu: “Türkiye halkları ekonomik ve siyasal olarak bir çıkmazda. Şu anda bir seçim süreci yaşanıyor. Seçime giderken ülkenin bütün alanları maalesef kriz içerisinde. Dolayısıyla bu krizleri aşmanın yolu demokratikleşmenin önündeki en büyük engel olan İmralı’daki tecrittir. Bu tecridin kaldırılması Türkiye halklarına nefes aldıracaktır. Adalet Bakanı’na ve iktidara sesleniyoruz; mevcut hukuku uygulayın. Farklı bir uygulama istemiyoruz. Sayın Öcalan ve diğer mahpuslara, Anayasa ve yasalara uygun şekilde görüşmelerin sağlanmasını istiyoruz.”  ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.