İmza kampanyasına yüklenelim

Kadın Haberleri —

.

.

  • Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin “Diktatörün Yargılanması İçin 100 Neden’ kampanyası için çalışmalar sürüyor. Bern, Fribourg, Duisburg ve Stuttgart'ta imza toplayan kadınlar, özellikle kadın ve gençlerin desteğini istiyor.

HABER MERKEZİ

İsviçre’nin Bern ve Fribourg ile Almanya’nın Duisburg ve Stuttgart kentlerinde kadınlar “Diktatörün Yargılanması İçin 100 Neden’ kampanyası kapsamında imza topladı.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-E) 25 Kasım 2020’de başlattığı kampanyanın hedefine ulaşması için alanlarda olduklarını belirten Mizgin Kadın Meclisi aktivisti ve Bern Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Hınar Dilmeç, ANF’ye verdiği röportajda başta kadın ve gençler olmak üzere herkesten destek istedi. Mizgin’in diğer üyesi Rabia Baldedemir ise şöyle konuştu: “25 Kasım’dan bu yana pandemi kısıtlamaları altında imza kampanyamızı sürdürüyoruz. Diktatörün yargılanması kapsamında İsviçrelilere bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Olumlu tepkilerle bizlere destek sunuyorlar. Erdoğan faşist rejiminin kadın kırımı üzerinden yürüttüğü politikalara karşı alanlarda olarak mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Duisburg’da Asya Yüksel Kadın Meclisi üyeleri ise etkinliklerini   16.00-17.00 saatleri arasında Duisburg Forum önünde sürdürürken, yarın ‘Öcalan’a özgürlük’ sloganıyla saat 15.00’te Königstrasse’de yapılacak eyleme katılım çağrısı yapıldı.

Meryem Kadın İnisiyatifi üyelerinin Stuttgart’ta düzenledikleri etkinlikte de yüzlerce imza toplandı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.