‘İntihar’ denilmişti: Adem Tayurak tutuklandı

Kadın Haberleri —

.

.

  • Farqîn’de 8 Haziran günü ‘intihar’ ettiği iddia edilen Ayşe Tayurak’ın ölümüne ilişkin kızının, ‘intihar değil cinayet’ açıklamasının ardından harekete geçen kadınların mücadelesi sonuç verdi. Cuma günü gözaltına alınan Ayşe Tayurak’ın eşi Adem Tayurak, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

AMED

Amed’in Farqîn ilçesinde 8 Haziran günü Ayşe Tayurak’ın şüpheli ölümü nedeniyle ailesi, kadın kurumlarına başvurarak olayın bir cinayet olduğu iddiasıyla hukuki destek talep etti. Bunun üzerine Amed Barosu Kadın Hakları Merkezi, dosyanın takibi için avukat görevlendirmesi yaptı. Aynı zamanda kentteki kadın örgütleri ve Ayşe’nin ailesi ile birlikte Farqîn’de yapılan basın açıklamasına katılarak fail ya da faillerin tespitini, etkili bir soruşturma yürütülmesini ve şüphelilerin tutuklanmasını talep etti. Ayrıca Türkiye’nin dört bir yanından kadınlar sosyal medya eylemi yaparak, Ayşe Tayurak’ın ölümünde parmağı olan hakkında uzaklaştırma kararı bulunan eşi Adem Tayurak’ın tutuklanmasını istedi.

Örgütlü mücadeleyle

Çocuklarının ifadesi doğrultusunda 8 Temmuz günü gözaltına alınan Adem Tayurak, cezaevine gönderildi. Çocukların ifadelerinde babalarının kendilerine ilaç verdiğini ve o gece boyunca uyanamadıklarını söyledikleri öğrenildi.

Gizlilik kararının devam ettiği dosyada, henüz otopsi raporu çıkmadı.

Yaptığı yazılı açıklamayla örgütlü mücadelelerinin kazandığını duyuran Amed Barosu Kadın Hakları Merkezi, Ayşe Tayurak için adalet mücadelesini vermeye devam edeceklerinin altını çizdi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.