İntikamın adı Şehit Melsa: 18 asker daha öldürüldü

YJA-Star komutanı Şehit Melsa Mûş

YJA-Star komutanı Şehit Melsa Mûş

  • Gerilla, Şehîd Melsa Mûş Devrimci Operasyonu ile Zap’ta Türk ordusunu dağıttı. 18 işgalci Türk askeri daha öldürüldü.

Kurdıstan Özgürlük Gerillası’nın devrimci operasyonları hız kesmeden devam ediyor. HPG Basın İrtibat Merkezi, son iki günde Xakurkê, Metîna ve Zap’ta işgalci Türk ordusuna bir biri ardına darbe vuruyor. HPG, Zap’ta iki ayrı devrimci operasyon daha gerçekleştirildiğini ve 18 işgalcinin daha öldürüldüğünü açıkladı.

Ankara’dan Xakurkê’ye kadar

HPG Basın İrtibat Merkezi’nin açıklamasında, “Kurdistan Özgürlük Gerillası, Ankara’dan Serhed’e, Mersin’den Botan’a, Amed’den Metîna’ya, Dêrsîm’den Zap ve Xakurkê’ye kadar Apocu fedai ruhla özgürlük mücadelesini sürdürmektedir. Devrimci halk savaşı stratejimizin öncülüğünü yapma kararlılığında olan Kurdistan Özgürlük Gerillası, tarihi sorumluluğunun bilinciyle dönem görevlerine cevap olmak için en zorlu kış koşullarında da işgalciliğe geçit vermemeye ve işgalci Türk ordusuna ağır darbeler vurmaya devam etmektedir.

Unutamayacakları tarihi bir ders

Son iki günde Xakurkê ve Metîna’da işgalci Türk ordusuna devrimci operasyonlarla vurulan darbelerin yanı sıra, 23 Aralık günü Zap’ın doğusunda ve batısında iki ayrı devrimci operasyon gerçekleştirildi. Zap’ta zirveleşen devrimci operasyonlarla işgalci Türk ordusuna ve faşist AKP-MHP rejimine unutamayacağı tarihi bir ders verildi” denildi.

Basın İrtibat Merkezi, Şehîd Melsa Mûş Devrimci Operasyonu ve Girê Amediyê Devrimci Operasyonu hakkında şu ayrıntıları paylaştı:

Zap bölgesi

“23 Aralık saat 17:00’da Kurojahro Direniş Alanı’ndaki iki tepeye konumlanan işgalcilere yönelik üç koldan Şehîd Melsa Mûş Devrimci Operasyonu gerçekleştirildi. Üç koldan sızma taktiği ile başlayan devrimci operasyonun birinci kolu; işgalcilerin mevzilerinin içine sızarak el bombaları ve ferdi silahlar ile mevzilerdeki işgalcileri etkili şekilde vurdu. Birinci operasyon kolu tarafından 3 mevzi tümüyle imha edildi ve mevzilerin içine girildi. Burada 3 işgalcinin cenazesinin üzerine gidilerek 1 adet BKC orta otomatik silahına, 1 adet MPT-55 ferdi silahına ve üzerindeki 1 adet silah dürbününe el konuldu.

Devrimci operasyonun ikinci kolu; el bombaları, ferdi ve orta otomatik silahlar ile işgalcilerin içinde bulunduğu çadır ve mevzileri hedefledi. Burada 3 işgalci cezalandırıldı, yaralanan 1 işgalci mevzileri bırakarak kaçmak zorunda kaldı. Ayrıca 3 mevzi ve 4 çadır tümüyle imha edildi.

Devrimci operasyonun üçüncü kolu; orta otomatik silahlar ile işgalcilerin toplandığı bir kamelya, çadır ve mevzileri hedefledi. Bir araya toplanmış olan 12 işgalci etkili şekilde hedeflenip vuruldu. Kamelya tümden imha edildi ve içindeki 12 işgalci cezalandırıldı. Aynı zamanda 1 mobesse kamera sistemi de imha edildi.

Ne canlarını ne silahlarını kurtaramadılar

Şehîd Melsa Mûş Devrimci Operasyonu’nda; toplam 18 işgalci cezalandırıldı ve 1 işgalci de yaralandı. Cezalandırılan işgalcilerin üzerinden 1 adet BKC orta otomatik silahı, 1 adet MPT-55 ferdi silahı ve üzerindeki 1 adet silah dürbünü kaldırılarak el konuldu. Ayrıca 6 mevzi, 4 çadır, 1 kamelya ve 1 mobesse kamera sistemi imha edildi. Devrimci operasyon kapsamında hedeflenen iki tepedeki düşman gücü tamamen tasfiye edildi ve kalan diğer işgalciler mevzilerini bırakıp kaçmak zorunda kaldı. Daha sonra işgalcilerin cenazelerinin de olduğu bu iki tepe güçlerimizin kontrolüne tamamen girmesin diye, işgalci Türk ordusu tarafından ağır şekilde bombalandı.

Gerilla gücümüz bu devrimci operasyonu hiçbir kayıp vermeden başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş ve Zap’ın öncü ve emektar komutanlarından Melsa Mûş yoldaşımız adına ithaf etmiştir.

 

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi

* 23 Aralık saat 14:40’ta gerçekleştirilen devrimci operasyona ait ayrıntılı bilgileri paylaşmıştık. Paylaştığımız bilgilerin yanı sıra; bu devrimci operasyonda işgalcilere ait 4 ferdi silaha el konuldu. Ayrıca 2 adet A4 silahı, 2 adet zincirli büyük bombaatar silahı ve zincirleri, 1 adet keskin nişancı silahı, birçok askeri ve tekniki malzeme, 26 çadır ve mevzi de imha edildi.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar

* 23 Aralık’ta Qendîl bölgesinin Balayan, Gundê Silê alanı 2 kez, Xakurkê bölgesinin Ava Lolanê alanı 4 kez olmak üzere; toplam 6 kez savaş uçakları ile bombalandı.” BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.