İrade hırsızlığına geçit yok

  • DEM Parti Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları, “İrademizi çalmalarına asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Hatimoğulları, Mersin'in Akdeniz ilçesinin Karaduvar Mahallesi'nde esnafı ziyaret etti. Arap Alevi halkının yoğun bulunduğu esnaf, heyeti coşkuyla karşılayarak 31 Mart seçimlerinde oylarını DEM Partiye vereceklerinin sözünü verdi. Hatimoğulları, daha sonra Kazanlı Mahallesi'ne geçti. Kazanlı Arap Alevi halkı, heyeti alkış ve halaylarla karşıladı. Arap Alevi halkı kültürüne ait tütsü yakıldı ve seçim bürosunun olduğu yere doğru yürüyüşe geçildi. Seçim bürosunun önünde konuşan Hatimoğulları, şunları söyledi: "Değerli arkadaşlar Akdeniz Belediyesi 2019'da hile ve hurdalarla gasp edildi. Akdeniz'e ne kazandırdılar? Borç kazandırdılar. Hizmetsizlik kazandırdılar. Akdeniz'de istihdam alanı yarattılar mı? Hayır. Akdeniz'in sizin hakkınız olan bütçesini kendi cepleriyle ve yandaşlarıyla yediler. Bakın zannetmeyin ki bir tek Akdeniz'de öyle yapıyorlar. Bunlar her yerde çalmaya ve çırpmaya alışmışlar. Bakın 136 milyonluk bütçenin neredeyse 36 milyonumu sadece araç kiralamaya vermişler. Akdeniz Belediyesi'nde. Akıl fikir var. 36  milyona yakın bir parayla siz hangi araçları kiraladınız? Kiraladığınız araçlar neredeydi? Akdeniz halkına nasıl bir hizmet yaptı? Bizler işte bu hırsızlara, oyumuzu çalanlara, oyumuzu çalmakla yetinmeyip belediyenin kasalarını çalanlara hep birlikte 31 Mart'ta büyük bir ders vermeye hazır mıyız?"

DEM Parti olarak ilk iş belediyeleri halkla birlikte yöneteceklerini belirten Hatimoğulları, DEM Parti'nin halkçı, kadın özgürlükçü ve ekolojik bir belediyecilik anlayışını hayata geçirmiş bir parti olduğunu vurguladı. Hatimoğulları, şöyle devam etti: "Sizler çok önemli bir ricada bulunacağız. Lütfen seçim günü sandıklara sımsıkı sahip çıkalım. Sayılı günler kalmış seçimlere. Zaten gece demeden gündüz demeden, alanlardan, meydanlarda çalışacağız. Hiç gitmediğimiz ailelerimizi lütfen en kısa süre içerisinde ziyaret edelim, telefon edelim, oylarımızı neden DEM Parti'ye vermeleri gerektiğini tek tek anlatalım. O gün sandıklarda oyumuzu, irademizi, çalmalarını asla müsaade etmeyeceğiz. Böylesi büyük bir zaferi korumak üzere hepimiz görev alalım."

Hatimoğulları, konuşmasını şu çağrılarla tamamladı: "Geleceğimizi karartanlar, ayrımcı politikalarını güdenler, bizlere yok sayanlar, Alevilerin inançlarını görmezden gelenler, Kürt'ü yok sayıp taleplerini görmeyenler, 31 Mart'ta çok güçlü bir yanıt almalı. Bu iktidara büyük bir ders vereceğiz. Akdeniz'e Akdeniz halkının ortak iradesi gelecek. Bundan hiç şüphemiz yok."

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.