İran da SİHA’yla saldırdı

  • Türk ordusunun saldırıları sürerken İran da önceki gün Güney Kürdistan’da SİHA’yla saldırılar düzenledi.

 

Rojnews’in haberin göre; İran, 5 yıl aradan sonra ilk kez bölgede SİHA’larla saldırı düzenledi. İran’a ait Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA), saat 06.30’da Federe Kürdistan’ın Balekayetî ve Biradost’a bağlı Berbizina’da bulunan İran Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDPİ) askeri üssünü bombaladı. İran, eşzamanlı olarak Çoman’ın Simêlan ilçesine bağlı Dêge ve Şêrkaweyan köyü çevresine de bombardıman düzenledi. Saldırı sonucu can kaybının olmadığı, maddi hasarın meydana geldiği belirtildi. 

KDPİ Pîşmerge Komutanlığı Kurumu Başkanı Kawa Bahrami, SİHA’ların sabahın erken saatlerinde Hewlêr’in kuzeydoğusundaki Sidekan ve Çoman bölgelerini hedef aldığını söyledi. Rudaw’a konuşan Bahrami, Sidekan, Çoman ve Hacı Omran bölgelerinin SİHA’larla bombalanmaya başladığını söyledi.

Çoman ilçesi kaymakamı Suware Ekrem, yaptığı açıklamada, ”Sabahtan bu yana Çoman’ın Similan beldesinde SİHA’lar çok sayıda bölgeyi bombaladı ancak can kaybı olmadı. Uçaklar Similan’ın eteklerindeki Dola Rost’a bağlı Bêwil köyünü ve Nevpirdan yakınlarındaki Paşqelatan ilçesini bombaladı” dedi.

Berbizin köyü muhtarı Mihemed Mecid, saldırıyı Rûdaw Radyo’ya şöyle anlattı: ”Bölge yoğun bir şekilde bombalandı. Bombalanan bölgede çok sayıda insan yaşıyor. Bu köylerde çok sayıda besi hayvanı barınıyor ve Doğu Kürdistan’da herhangi bir partinin karargahı yok.”

Muhtar Mecid, ilçeye yönelik bombardıman devam ettiği ve halk saklandığı için saldırının verdiği zarar hakkında henüz bilgileri olmadığını söyledi.

KDPI de dahil olmak üzere birçok silahlı İranlı Kürt partisinin Güney Kürdistan dağlarında üsleri var.

İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı Muhammed Pakpur, Pazartesi günü saldırı tehdidinde bulunmuştu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.