İran/Şam çeteleri saldırıyor

  • İran’ın desteklediği Şam yönetimi bünyesinde görünen çetelerin, ABD üslerine artan saldırılarına paralel olarak Özerk Yönetim’in kontrolündeki yerleşim yerlerine saldırıları arttı. Çetelerin, önceki sabah Dêrazor’un doğusunu hedef alan saldırıları sonucu dört sivil ve üç savaşçı şehit oldu, 10 sivil de yaralandı. 

 

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, Dêrazor’un doğusundaki Ebû Herdob, Zîban ve Ebû Hemam köy ve beldelerine yönelik önceki gün sabah saatlerinde başlayan çete saldırılarına ilişkin, akşam saatlerinde bir açıklama yaptı. QSD açıklamasında şu bilgilere yer verdi: 

“Suriye rejimine bağlı çeteler ve kendisine bağlı güvenlik güçleri top, havan ve doçkalarla Ebû Herdob, Zîban ve Ebû Heman köy ve ilçelerini bombaladı. Saldırılar, sabah saat 05.00’te üç koldan başladı. Çeteler, Suriye rejiminin kontrolünde bulunan Fırat’ın batısındaki Sibêxan, Diwêr ve Meyadîn köy ve beldelerinden saldırdı. Top, havan ve doçkalarla yapılan saldırılarla eşzamanlı olarak çete elemanları da Fırat’ın doğusunda kontrolümüzde bulunan Ebû Herdob, Zîban ve Ebû Heman köy ve beldelerine geçmeye çalıştı. 

Güçlerimiz, geçme girişimlerini kırdı ve çatışma çıktı. Çıkan çatışma sonucunda 6’sı Zîban ilçesi, 13’ü Ebû Herdob köyünde olmak üzere 19 çete elemanı öldürüldü. Ayrıca çete elemanlarının içinde bulunduğu bir tekne imha edilirken, aralarında Suriye rejiminin ‘Usûd El Şerqiyê’çetesinin başı Merwan El Fadil’ın da dahil olmak üzere 20 çete elemanı yaralandı. 

Saldırılar sırasında bir yurttaşa ait eve havan topu isabet etti, bunun sonucunda dört sivil şehit oldu ve 10 sivil de yaralandı. Çatışmalarda üç savaşçımız da şehit oldu.”  QAMIŞLO

 
paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.